Κωδικός πρόσβασης
Συνδέσου στο προφίλ σου στο delivery.gr, βάζοντας εδώ τον προσωπικό σου κωδικό πρόσβασης.
Έτοιμο!
Ξέχασα τον κωδικό μου
Θέλω να συνδεθώ με τηλέφωνο
Επαναφορά κωδικού πρόσβασης
Πρόσθεσε το email σου εδώ ώστε να σου στείλουμε έναν σύνδεσμο για την επαναφορά του κωδικού σου.
Αποστολή

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ι.ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Καλωσορίσατε στο delivery.gr, την ηλεκτρονική Πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορείτε εύκολα να παραγγείλετε και να αγοράσετε τα προϊόντα που διαθέτουν προς πώληση τα συνεργαζόμενα καταστήματα, με άμεση παράδοση (η «Υπηρεσία»). Η Πλατφόρμα του delivery.gr (η «Πλατφόρμα») λειτουργεί τόσο ως Εφαρμογή στο διαδίκτυο (Web App) στο www.delivery.gr (ο «Δικτυακός Τόπος»), όσο και ως εφαρμογή κινητών (Mobile App), που είναι διαθέσιμη για μεταφόρτωση (download) σε συμβατές ηλεκτρονικές συσκευές, από διάφορα APP STORES, τα οποία καθορίζουμε κατά καιρούς (η «Εφαρμογή»). Η Εφαρμογή και η Πλατφόρμα ανήκουν στην Εταιρεία με την επωνυμία «DELIVERY.GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ » και τον διακριτικό τίτλο «DELIVERY.GR IKE», που εδρεύει στην Πάτρα και επί της οδού Θεσσαλονίκης και Θράκης αριθ. 22 , αριθμ. 1 (ΑΦΜ: 998708533/ Δ.Ο.Υ Πατρών, με αριθμό ΓΕΜΗ 069550403000, (εφεξής η «Επιχείρηση», «Εταιρεία», «delivery.gr», «Delivery» «εμείς», «εμάς», «μας»), η οποία και νομίμως παρέχει και διαχειρίζεται την Υπηρεσία.

Οι παρόντες Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης της Εφαρμογής και της Υπηρεσίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν ως αναπόσπαστο τμήμα και ενιαίο σύνολο τους την Πολιτική Απορρήτου, (εφεξής οι «Όροι Χρήσης» ή οι «Γενικοί Όροι» ή οι «Όροι»), αποτελούν τη νομικά δεσμευτική συμφωνία (η «Σύμβαση»), μεταξύ της Εταιρείας και εσάς με την ιδιότητα είτε του πλοηγού/ επισκέπτη, χρήστη της Υπηρεσίας και καταναλωτή, κτλ., (εφεξής ο «Χρήστης», o «Πελάτης», «εσείς», «εσάς», «σας»), ή με οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο το οποίο προβαίνει στο όνομα και για λογαριασμό του Χρήστη σε χρήση της Εφαρμογής και της Υπηρεσίας («Εξουσιοδοτημένος Χρήστης»), αναφορικά με την πρόσβασή σας στην Εφαρμογή (συμπεριλαμβανομένων και των υπό-σελίδων (sub- domains ή/και άλλων δικτυακών τόπων μέσω της Εφαρμογής), την αγορά ή/και τη χρήση άλλων λειτουργιών, χαρακτηριστικών και προγραμμάτων της Υπηρεσίας (πχ. άνοιγμα Λογαριασμού κτλ.).

Επεξηγηματική Σημείωση: Οι παρόντες όροι αποτελούν τη μεταξύ μας Σύμβαση για τη χρήση εκ μέρους σας της Υπηρεσίας και ειδικότερα για τη διασύνδεσή σας μέσω της Πλατφόρμας με τα καταστήματα που συνεργαζόμαστε (τα «Καταστήματα» ή «Πωλητές» ή «Προμηθευτές»), για την αγορά των προϊόντων/ υπηρεσιών και δεν αποτελούν τη σύμβαση αγοραπωλησίας των προϊόντων/υπηρεσιών, καθόσον αυτή (σύμβαση αγοροπωλησίας) τη συνάπτετε αποκλειστικά με το Κατάστημα που θα εξυπηρετήσει την παραγγελία/αγορά σας.

Η Εταιρεία δεν αποτελεί η ίδια Προμηθευτή ή Κατάστημα που πωλεί τα προϊόντα/υπηρεσίες, επομένως δεν εμπορεύεται η ίδια τα προϊόντα/υπηρεσίες, δεν εκτελεί τις παραγγελίες και δεν τα παραδίδει η ίδια σε εσάς, εκτός και αν ειδικά ορίζεται τούτο στη συνεργασία της με τα Καταστήματα. Η Εταιρεία διαθέτει την Πλατφόρμα μέσω της οποίας διασυνδέονται οι Χρήστες με τα Καταστήματα για αγορές προϊόντων/υπηρεσιών εξ αποστάσεως και διαμεσολαβεί μεταξύ των Χρηστών και των Καταστημάτων ώστε να παραλάβει από εσάς και διαβιβάσει σε αυτά την παραγγελία σας, ή τυχόν αιτήματα ακύρωσης, τροποποίησης, υπαναχώρησης που τα απευθύνετε σε Εμάς και όχι στο Κατάστημα απευθείας κτλ. και παράλληλα να διαβιβάσει σε εσάς την αποδοχή αυτής (παραγγελίας) μερικής ή ολικής ή την απόρριψη της ή αντίστοιχα των αιτημάτων σας , παρέχοντας και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών αναφορικά με τις παραγγελίες.

Να σημειωθεί πως η Εταιρεία λαμβάνει μέσω της Πλατφόρμας αιτήματα για την αγορά προϊόντων από τα Καταστήματα μόνον στα πλαίσια λιανικής πώλησης Προϊόντων από αυτά (καταστήματα) (B-2-C) και δεν υπάρχει δυνατότητα αγορών για σκοπούς χονδρικής ούτε και από επιτηδευματίες ή νομικά πρόσωπα - ήτοι δεν εκδίδονται τιμολόγια για την πώληση.

Με την πρόσβασή σας στην Πλατφόρμα, τη χρήση της Υπηρεσίας ή των λειτουργιών και χαρακτηριστικών της Πλατφόρμας, συναινείτε στην πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων στο σύνολό τους.

Για το λόγο αυτό πριν εισέλθετε στην Πλατφόρμα κάνετε χρήση της Υπηρεσίας και υποβάλλετε παραγγελία ή κάνετε χρήση των χαρακτηριστικών και λειτουργιών της, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους Όρους Χρήσης και να βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με αυτούς. Σε περίπτωση διαφωνίας σας με οποιονδήποτε από τους παρόντες Γενικούς Όρους, οφείλετε να μην προβείτε σε καμία ενέργεια, η χρήση οποιασδήποτε Υπηρεσίας του delivery.gr, συμπεριλαμβανομένης και της απλής περιήγησής σας. Σε περίπτωση ωστόσο που επιθυμείτε κάποια διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με τους Γενικούς Όρους, ή έχετε κάποια διαφωνία, επιφύλαξη ή απορία σχετική, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του delivery.gr με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που αναφέρονται στη σχετική ενότητα «Επικοινωνία», πριν τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης σας στο delivery.gr.

Σε περίπτωση που διαφωνείτε με οποιονδήποτε όρο ή/και με το σύνολο αυτών, οφείλετε να μην κάνετε χρήση καμίας εκ των Υπηρεσιών μας στο delivery.gr, ούτε να προβείτε σε παραγγελία/ αγορά. Να θυμάστε πως η περιήγησή σας στην Πλατφόρμα μας, το άνοιγμα Λογαριασμού ή υποβολή παραγγελίας αγοράς, η παραλαβή, ακύρωση παραγγελίας κτλ., συνεπάγεται και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων, τους οποίους βεβαιώνετε ότι έχετε προηγουμένως διαβάσει και κατανοήσει.

Η τακτική επίσκεψή σας στην Πλατφόρμα για να παρακολουθείτε τυχόν αλλαγές στους Γενικούς Όρους κρίνεται απαραίτητη, καθόσον η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, ανανεώνει, διαγράφει, προσθέτει, περιορίζει μονομερώς α) τους παρόντες Όρους στο σύνολό τους ή εν μέρει, β) τις Πολιτικές της, γ) τις παρεχόμενες Υπηρεσίες και Προϊόντα, δ) τις τεχνικές προδιαγραφές της Πλατφόρμας, τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες της Υπηρεσίας και της Πλατφόρμας ή/και μέρος αυτών, ε) να προσθέτει ή να αφαιρεί Προμηθευτές και Καταστήματα κ.α. (εφεξής οι «Αλλαγές») κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια ή/και όταν η οποιαδήποτε αλλαγή κατά τα ανωτέρω επιβάλλεται από το νόμο, ενδεχομένως και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση σας ή συγκατάθεσή σας, πάντα ωστόσο στα πλαίσια των συναλλακτικών ηθών και των ορίων που θέτει ο νόμος. Η Εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να σας ενημερώνει για τις τυχόν αλλαγές σύμφωνα με τα ανωτέρω, μέσω της Πλατφόρμας, οι οποίες και θα ισχύουν από την ημερομηνία ανάρτησης τους. Διευκρινίζεται ότι τυχόν αλλαγή των παρόντων Γενικών Όρων δεν καταλαμβάνει παραγγελίες ή άλλες συναλλαγές και χρήσεις λειτουργιών του delivery.gr, τις οποίες έχετε ήδη διενεργήσει πριν την έναρξη ισχύος των Αλλαγών σύμφωνα με τα ανωτέρω και η Εταιρείας μας έχει αποδεχτεί. Σε περίπτωση ωστόσο που επιθυμείτε κάποια διευκρίνιση ή πληροφορία αναφορικά με τις αλλαγές, ή έχετε κάποια διαφωνία, επιφύλαξη ή απορία σχετική με αυτές (αλλαγές), μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του delivery.gr με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που αναφέρονται στη σχετική ενότητα «Επικοινωνία» ή μέσω του Chat, πριν τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης σας στην Πλατφόρμα. Οποιαδήποτε ενέργεια σας, χρήση ή συναλλαγή σας στο delivery.gr μετά τις σύμφωνα με τα ανωτέρω Αλλαγές, λογίζεται ως ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτών.

Να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε πληροφορία/ διευκρίνιση σας χορηγηθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας αναφορικά με τους παρόντες Γενικούς Όρους, ως ισχύουν κάθε φορά, δε συνιστά αντικατάσταση, υποκατάσταση ή τυχόν τροποποίηση των Όρων, καθόσον παρέχονται αποκλειστικά για την παροχή βοήθειας σε εσάς, οι δε Γενικοί Όροι όπως αυτοί διαμορφώνονται και ισχύουν, αποτελούν τη μόνη και αποκλειστική μας συμφωνία αναφορικά με την Υπηρεσία.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα οποτεδήποτε, αναιτιολόγητα και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση σας να ματαιώσει, αναστείλει ή τερματίσει τη λειτουργία της Πλατφόρμας ή ορισμένων Υπηρεσιών ή την προβολή/προώθηση ορισμένων Προϊόντων/υπηρεσιών, Καταστημάτων/Προμηθευτών.

Η πρόσβασής σας στην Πλατφόρμα και οποιαδήποτε συναλλαγή σας στο delivery.gr, γίνεται με δική σας αποκλειστικά ευθύνη.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΟΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ DELIVERY.GR ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ .

ΙΙ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΩΝ

1.ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Εταιρεία μέσω της Πλατφόρμας προβάλλει, προωθεί και διαθέτει προς πώληση προϊόντα τα οποία διατίθενται σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος όπως καφετέριες, εστιατόρια, ταχυφαγεία, όπως ενδεικτικά τρόφιμα, γλυκά, ποτά καφέδες, ροφήματα, οινοπνευματώδη κ.α.) και καταστήματα λιανικής πώλησης όπως κοσμήματα, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα τρέχουσας οικιακής κατανάλωσης, προϊόντα τεχνολογία κ.α. (εφεξής τα «Προϊόντα»).

Οι κατάλογοι με τα Προϊόντα που διαθέτει κάθε Κατάστημα και οι πληροφορίες που συνοδεύουν τα Προϊόντα (περιγραφή προϊόντων, φωτογραφίες, συστατικά, κόστος, και άλλες ενδείξεις κτλ.) που προβάλλονται στην Πλατφόρμα παρέχονται από τα Καταστήματα και όχι από την Εταιρεία. Επομένως το delivery.gr (το οποίο συμμετέχει στην αλυσίδα αγοράς του Προϊόντος μόνον ως ενδιάμεσος), δεν οφείλει και ούτε είναι σε θέση να ελέγξει την αλήθεια ή την ακρίβεια αυτών και δε φέρει ευθύνη. Λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο να επισημαίνουμε στα Καταστήματα την υποχρέωση τους για πληροφορίες πλήρεις, αληθείς, έγκυρες και επικαιροποιημένες, ωστόσο δεν παρέχουμε καμία εγγύηση για την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών, την επάρκεια των Προϊόντων στα Καταστήματα κτλ. Επισημαίνουμε δε, ότι οι πληροφορίες αυτές τελούν υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών ελλείψεων ή λαθών, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας της Εφαρμογής ή/και λόγω ανωτέρας βίας. Για τυχόν σφάλματα στις τιμές των Προϊόντων, ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο παρόν.

Τα Προϊόντα που διατίθενται προς πώληση μέσω της Πλατφόρμας, τελούν υπό τη διαθεσιμότητα τους στα εκάστοτε Καταστήματα. Το delivery.gr δεν ευθύνεται σε περίπτωση που Προϊόντα που αποτελούν αντικείμενο της παραγγελίας, δεν είναι διαθέσιμα από τα Καταστήματα, σε κάθε περίπτωση όμως λαμβάνει όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και άλλα μέσα προκειμένου να επισημαίνει στα Καταστήματα να φροντίζουν για τη διαθεσιμότητα των Προϊόντων που προβάλλονται στην Πλατφόρμα, στα Καταστήματα, ωστόσο διατηρεί ρητή επιφύλαξη. Το αυτό ισχύει και για την ποιότητα των Προϊόντων, τον τρόπο παρασκευής και μεταφοράς τους. Διευκρινίζεται ότι η προβολή και παρουσίαση των Προϊόντων στην Πλατφόρμα δε συνεπάγεται και διαθεσιμότητα αυτών κατά το χρόνο της παραγγελίας σας στο Κατάστημα που θα σας εξυπηρετήσει, καθόσον ενδέχεται το κάθε Κατάστημα να μη διαθέτει επαρκές απόθεμα όλων των Προϊόντων.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα όπως επιλέξει κατά την ελεύθερη κρίση της και διακριτική της ευχέρεια (κατόπιν πάντα συμφωνίας με τα Καταστήματα) να αποσύρει ή ανανεώνει τις κατηγορίες Προϊόντων που διατίθενται προς πώληση μέσω της Πλατφόρμας, ή τα Καταστήματα, ελεύθερα και χωρίς υποχρέωση προειδοποίησης, συγκατάθεσής σας ή/και απλής ενημέρωσης. Το αυτό ισχύει και για τυχόν προσφορές, εκπτώσεις και οποιεσδήποτε τιμολογιακές πολιτικές ακολουθεί κατά καιρούς, καθόσον ο καθορισμός αυτός βρίσκεται στην αποκλειστική διακριτική ευχέρεια μας. Ενδέχεται ορισμένα προϊόντα να μην παραδίδονται σε ορισμένες περιοχές, καθόσον δεν θα είναι διαθέσιμα από τα Καταστήματα που εξυπηρετούν την αντίστοιχη περιοχή.

Όλα τα Προϊόντα διατίθενται μόνο για προσωπική χρήση και όχι για εμπορική, όπως για παράδειγμα μεταπώληση.

2.Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ

2.1 Online Παραγγελία Πριν υποβάλετε την παραγγελία σας, οφείλετε να ελέγξετε αν καταρχήν η διεύθυνση της περιοχής στην οποία ενδιαφέρεστε να σας παραδοθούν τα Προϊόντα, εξυπηρετείται από το delivery.gr μέσω κάποιου συνεργαζόμενου Καταστήματος στην περιοχή. Σε περίπτωση που η περιοχή του ενδιαφέροντος σας δεν εξυπηρετείται σε δεδομένη χρονική στιγμή, δεν μπορείτε να υποβάλλετε την παραγγελία σας, εκτός και αν αλλάξετε τη διεύθυνση της παράδοσης με άλλη που να εξυπηρετείται.

Βάσει της διεύθυνσης που θα συμπληρώσετε στο σχετικό πεδίο, θα εμφανιστούν στην Πλατφόρμα τα συνεργαζόμενα Καταστήματα και αντίστοιχα τα Προϊόντα που διατίθενται από το Κατάστημα που εξυπηρετεί την εν λόγω περιοχή και οι αντίστοιχες τιμές τους. Σημειώνουμε ότι τα διάφορα Καταστήματα ενδέχεται να έχουν διαφορετικές τιμές για ίδιας κατηγορίας Προϊόντων, δεδομένου ότι αποτελούν ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

Για να βρείτε τα Προϊόντα που σας ενδιαφέρουν, χρησιμοποιήστε τις κατηγορίες Προϊόντων από το είδος Κουζίνας που επιθυμείτε (πχ burger, pasta, pizza, καφές κτλ.) που βρίσκονται στο κεντρικό MENU της Πλατφόρμας. Εφόσον επιλέξετε το είδος που σας ενδιαφέρει να παραγγείλτε, θα σας εμφανιστεί η λίστα με τα πλησιέστερα στην περιοχή που έχετε δηλώσει την παραλαβή, Καταστήματα στα οποία θα βρείτε το Προϊόν που έχετε επιλέξει. Στη συνέχεια επιλέγετε το Κατάστημα στο οποίο θα υποβληθεί η παραγγελίας σας και πλοηγηθείτε σε αυτό.

Για όσα Προϊόντα επιθυμείτε να παραγγείλετε, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Προσθήκη» για να προστεθεί στο καλάθι σας.

Ελέγξετε τα Προϊόντα που έχετε τοποθετήσει στο καλάθι αγορών, α) από κινητό κάνοντας κλικ στο Link /εικονίδιο «Καλάθι» το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης ή β) από υπολογιστή στη δεξιά πλευρά της Πλατφόρμας που εμφανίζονται τα προϊόντα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί πρόσθεσης για να προσθέσετε επιπλέον τεμάχια των Προϊόντων και αφαίρεσης/διαγραφής για να αφαιρέσετε Προϊόντα από το καλάθι σας πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

Για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας πρέπει να μας χορηγήσετε υποχρεωτικά ορισμένες σημαντικές για τη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας πληροφορίες, όπως: όνομα, επώνυμο, κινητό τηλέφωνο), ταχυδρομική διεύθυνση (οδό, αριθμό, πόλη, ΤΚ, χώρα) και το κουδούνι σας καθώς και τα στοιχεία της κάρτας σας σε περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε ηλεκτρονικά, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Για να λάβετε πληροφορίες αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς, συμβουλευτείτε την Πολιτική Απορρήτου της Εταιρείας μας.

Για την υποβολή της παραγγελίας και την αγορά μέσω του delivery.gr δεν είναι υποχρεωτικό το άνοιγμα Λογαριασμού. Μπορείτε να διενεργήσετε και αγορές και ως επισκέπτης.

Μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση στο «Καλάθι» σας του συνόλου των Προϊόντων που επιθυμείτε να παραγγείλετε, Επιλέξτε «Επόμενο βήμα» και υποβάλλετε την παραγγελία σας πατώντας «κλικ» στο κουμπί «Επιβεβαίωση παραγγελίας», έχοντας βεβαίως προηγουμένως αποδεχτεί τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου. Σας επισημαίνουμε ότι η υποβολή της παραγγελίας, συνεπάγεται και την πληρωμή των Προϊόντων, εφόσον βεβαίως αυτή (παραγγελία) εξυπηρετηθεί από εμάς.

Οι παραγγελίες σας μπορεί να πραγματοποιηθούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μεταξύ των ωρών (ωράριο) που εφαρμόζει το κάθε Κατάστημα και όπως αυτά ορίζονται στην Πλατφόρμα. Οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται εκτός του ωραρίου του Καταστήματος δε θα μπορούν να καταχωρηθούν και να εκτελεστούν. Έχετε την υποχρέωση να δηλώνετε τα πλήρη και αληθή σας στοιχεία κατά την υποβολή της παραγγελίας σας. Με την υποβολής της παραγγελίας σας δηλώνετε ότι έχετε τη νόμιμη ηλικία για την πραγματοποίηση της αγοράς, δικαίωμα χρήσης των κωδικών πρόσβασης στο Λογαριασμό που τυχόν χρησιμοποιείτε, ότι είστε νόμιμος/ εξουσιοδοτημένος χρήστης της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας που μας δηλώνετε και ότι υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο επαρκές για να καλύψει την αξία των Προϊόντων που αγοράζετε.

Η Εταιρείας μας τηρεί το δικαίωμα να ελέγξει την παραγγελία μη τυχόν διαπιστωθεί (ενδεικτικά) (α) τυχόν ξαφνική έλλειψη σε κάποιο από τα Προϊόντα που έχετε παραγγείλει ή προσωρινή μη διαθεσιμότητά τους, ή καθυστέρηση στην παράδοσή τους μη αναμενόμενη, β) τυχόν λάθος στις αναγραφόμενες τιμές ή στις περιγραφές των Προϊόντων, (γ) αδυναμία για οποιονδήποτε λόγο και αιτία των Καταστημάτων να εξυπηρετήσουν, δ) τεχνικό λάθος που να εμποδίζει τη διαβίβαση των παραγγελιών ε) γεγονός ανωτέρας βίας, όπως ενδεικτικά ακραία καιρικά φαινόμενα, απεργίες, ή κάθε άλλο γεγονός έξω από τη σφαίρα επιρροής και ελέγχου μας, το οποίο δύναται να επηρεάσει τη μεταφορά και παράδοση της παραγγελιάς σας, στ) αλλά και οποιοδήποτε άλλο θέμα- πρόβλημα που να καθιστά την παραγγελία σας μη αποδεκτή ή εν μέρει αποδεκτή και εκτελεστή. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι από τα ανωτέρω, διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε την παραγγελία σας ή να συμφωνήσουμε μαζί σας τυχόν τροποποίηση της παραγγελίας σας.

Ειδικότερα με την υποβολή της παραγγελίας σας:

(α) Θα σας αποσταλεί από το delivery.gr αυτοματοποιημένα ένα μήνυμα στην οθόνη της Πλατφόρμας, με το οποίο θα σας γνωστοποιεί την παραγγελία σας στο σύνολό της και ότι αυτή (παραγγελία) έχει παραληφθεί από εμάς και είναι υπό επεξεργασία. Το μήνυμα αυτό δεν ισοδυναμεί με την επιβεβαίωση της εκτέλεσης της παραγγελίας, αλλά με απλή γνωστοποίησή σας για τη λήψη της από εμάς.

(β) Εφόσον έχετε επιλέξει ηλεκτρονική πληρωμή, συνδέεστε αυτομάτως με τον πάροχο πληρωμών που συνεργαζόμαστε με την εμπορική ονομασία Viva Wallet προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι ταυτοποίησης (verification) της κάρτας σας, ύπαρξης διαθέσιμου (πιστωτικού) υπολοίπου, κτλ. Σε περίπτωση που τυχόν ο ανωτέρω έλεγχος δε ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα σας αποσταλεί σχετικό μήνυμα με το οποίο θα απορρίπτεται η παραγγελία σας και θα ενημερώνεστε για τους πιθανούς λόγους απόρριψης .

(γ) Με τη λήψη της παραγγελίας -και στην περίπτωση της ηλεκτρονικής πληρωμής και με την επιβεβαίωση ότι η κάρτα σας είναι σε ισχύ και δύναται να χρησιμοποιηθεί για την παραγγελία σας-, στη συνέχεια αποστέλλεται η παραγγελία σας στο Κατάστημα, ώστε να εξεταστεί αν η παραγγελία σας μπορεί να εκτελεστεί στο σύνολό της ή εν μέρει, με τη διενέργεια των ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενων ελέγχων.

(δ) Εφόσον κριθεί ότι μπορεί να διεκπεραιωθεί η παραγγελία σας στο σύνολό της, αποστέλλεται από το delivery.gr ένα email στη διεύθυνση email που έχετε δηλώσει κατά τη υποβολή της παραγγελίας ή αν έχετε Λογαριασμό κατά το άνοιγμα του, με το οποίο ενημερώνεστε ότι η παραγγελία σας έχει γίνει αποδεκτή από το Κατάστημα με το οποίο συνάπτετε τη σύμβαση πώλησης και το οποίο θα εκτελέσει την παραγγελία σας και τον αριθμό που η παραγγελία σας έχει λάβει και παράλληλα και για το Κατάστημα.

(ε) Εφόσον η παραγγελία σας δε δύναται να εκτελεστεί στο σύνολό της, αλλά μόνο μερικώς, (πχ. λόγω έλλειψης επαρκούς αποθέματος σε ορισμένο είδος, έλλειψης ορισμένου είδους, λάθους σε ορισμένο μέρος της παραγγελίας κτλ. τότε το Κατάστημα θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας αντιπροτείνει τη μερική εκτέλεση της παραγγελίας σας (τροποποιημένη παραγγελία). Σε περίπτωση, που επικοινωνήσουμε μαζί σας και δεν γίνει δεκτή εκ μέρους σας η αντιπρότασή μας για μερική εκτέλεση της παραγγελίας σας (τροποποιημένη παραγγελία), τότε θα σας αποσταλεί email το οποίο θα απορρίπτει την παραγγελία σας (ακύρωση παραγγελίας), ως μη δυνάμενη να εκτελεστεί και θα προβάλλονται και οι πιθανοί λόγοι απόρριψης. Εάν ο καταναλωτής επιθυμεί να ενημερώσει για το λόγο απόρριψης μπορεί να καλέσει απευθείας την Εξυπηρέτηση Πελατών στο τηλέφωνο επικοινωνίας που αναφέρεται στην Πλατφόρμα ή το Κατάστημα. Ευελπιστούμε σε μια άμεση επαφή μαζί σας, ωστόσο σε περίπτωση που αυτή δεν καταστεί εφικτή, το delivery.gr θα απορρίπτει την παραγγελία σας ως μη δυνάμενη να εκτελεστεί στο σύνολό της, αποστέλλοντάς σας σχετικό email, ως ανωτέρω. Σε περίπτωση που τα Προϊόντα που δεν περιέχονται στην τροποποιημένη παραγγελία έχουν πληρωθεί, θα σας επιστραφεί το αντίστοιχο ποσό το συντομότερο δυνατόν, ενώ αναγνωρίζετε και αποδέχεστε ότι η Εταιρεία ή/και το Κατάστημα δε σας οφείλει καμία αποζημίωση στην περίπτωση αυτή.

(στ.) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κατόπιν των ελέγχων που ενδεικτικά αναφέρονται ανωτέρω, ότι η παραγγελία σας δεν μπορεί να εκτελεστεί στο σύνολό της, το Κατάστημα τηρεί το δικαίωμα να απορρίψει την παραγγελία σας, οπότε και το delivery.gr θα σας αποστείλει σχετικό μήνυμα.

Τα Καταστήματα επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους, όπως ακυρώσουν τη σύμβαση πώλησης που έχει συναφθεί μεταξύ σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, σε περίπτωση που μετά τη σύναψη της σύμβασης με την αποστολή του επιβεβαιωτικού μηνύματος εκτέλεσης της παραγγελίας εκ μέρους του Καταστήματος, να μην μπορεί τελικά να εξυπηρετήσει το ίδιο την παραγγελία.

Σε περίπτωση που έχετε πληρώσει για το τμήμα της παραγγελίας που έχει ακυρωθεί, η Εταιρεία θα σας επιστρέψει το ποσό που αντιστοιχεί στα ακυρωμένα Προϊόντα το συντομότερο δυνατόν.

Σε περίπτωση που είστε Μέλος του delivery.gr, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της παραγγελίας, και να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την παραγγελία σας στο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ σας. Σημαντική νομική διευκρίνιση: Η Πλατφόρμα και η παρουσίαση σε αυτή των Καταστημάτων και των Προϊόντων τους, αποτελεί πρόσκληση προς υποβολή πρότασης αγοράς Προϊόντων από Εσάς, (τον Καταναλωτή και αγοραστή των Προϊόντων), προς το Κατάστημα που επιλέγετε και το οποίο τυγχάνει και ο πωλητής των Προϊόντων. Επομένως η υποβολή της παραγγελίας εκ μέρους σας αποτελεί την πρότασή σας προς το Κατάστημα για την αγορά των Προϊόντων της παραγγελίας. Η delivery.gr λαμβάνει την πρότασή σας για αγορά κατά τα προεκτεθέντα, με την επιφύλαξη εκ μέρους του Καταστήματος ελέγχου της διαθεσιμότητας των Προϊόντων και τη τιμής αυτών και τη διαβιβάζει εκ μέρους σας και για λογαριασμό σας στο Κατάστημα. Επομένως η αποστολή εκ μέρους της Πλατφόρμας επιβεβαίωσης λήψης της παραγγελίας σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, δε συνιστά αποδοχή της παραγγελίας σας, απλά επιβεβαίωση - γνωστοποίηση ότι αυτή παραλήφθηκε και διαβιβάστηκε στο Κατάστημα. Προκειμένου να συναφθεί μεταξύ του Καταστήματος και εσάς σύμβαση πώλησης, θα πρέπει να σας αποσταλεί το μήνυμα αποδοχής εκτέλεσης της παραγγελίας, το οποίο ισοδυναμεί με δήλωση του Καταστήματος αποδοχή της πρότασής σας σύμφωνα με τα ανωτέρω και την οποία αποδοχή σας διαβιβάζει η delivery.gr για λογαριασμό του Καταστήματος. Τέτοια αποδοχή επομένως πραγματοποιείται από το Κατάστημα μόνο όταν σας αποσταλεί το μήνυμα που επιβεβαιώνει την εκτέλεση της παραγγελίας σας. Η επικοινωνία του Καταστήματος μαζί σας σε περίπτωση αδυναμίας εκ μέρους του εκτέλεσης της παραγγελίας σας στο σύνολο της, για να σας προτείνει τη μερική εκτέλεση αυτής ή αντικατάσταση με άλλο είδος (τροποποιημένη παραγγελία) ισοδυναμεί με αντιπρόταση εκ μέρους του Καταστήματος στη δική σας πρόταση για πώληση των Προϊόντων που περιλαμβάνονται στην αρχική παραγγελία, και η συμφωνία σας στην τροποποιημένη παραγγελία που (αντι)προτείνει το Κατάστημα ισοδυναμεί με την αποδοχή εκ μέρους σας της αντιπρότασης και την κατά συνέπεια σύναψη της Σύμβασης πώλησης μεταξύ σας με το Κατάστημα.

Διευκρινίζεται δε ότι σε περίπτωση που το email αποδοχής εκτέλεσης της παραγγελίας σας δεν περιλαμβάνει ορισμένα από τα Προϊόντα που περιέχονταν στην αρχική σας παραγγελία σας, λόγω τροποποίησης αυτής (βλ. ανωτέρω), τα Προϊόντα αυτά δεν θα αποτελούν μέρος της σύμβασης πώλησης που συνάπτετε με το Κατάστημα.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η σύμβαση πώλησης εκτελείται μόνο εφόσον πληρωθούν τα Προϊόντα, ήτοι μόλις πιστωθεί η πιστωτική/χρεωστική κάρτα σας, ή εξοφληθεί η παραγγελία σας στην περίπτωση της αντικαταβολής. Επομένως διευκρινίζεται ότι η σύμβαση πώλησης καταρτίζεται μόνο αφότου εγκριθεί η πληρωμή σας και χρεωθεί η πιστωτική/χρεωστική σας κάρτα. Σε περίπτωση αντικαταβολής, τα Προϊόντα παραδίδονται με παρακράτηση κυριότητας.

Η διάρκεια της σύμβασης πώλησης με το Κατάστημα ορίζεται από την ημερομηνία που θα σας αποσταλεί το μήνυμα με την επιβεβαίωση της αποδοχής της παραγγελίας σας, μέχρι και την τελευταία ημέρα που λήγει το δικαίωμα σας να ακυρώσετε την παραγγελία ή επιστρέψετε το Προϊόν, σύμφωνα με τα εδώ οριζόμενα στους παρόντες Όρους Χρήσης και το νόμο.

Οφείλετε να τηρείτε εσείς με δική σας ευθύνη τις γνωστοποιήσεις που σας αποστέλλουμε αναφορικά με τις παραγγελίες σας και τις μεταξύ μας συναλλαγές.

Με την αποστολή της παραγγελίας σας συναινείτε στη λήψη ειδοποιήσεων σχετικών με την παραγγελία σας, με email ή SMS μέσω του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για τη σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας (όπως μήνυμα επιβεβαίωσης λήψης της παραγγελίας, μήνυμα επιβεβαίωσης αποδοχής εκτέλεσης της παραγγελίας, αποστολή τροποποιημένης παραγγελίας κτλ.). Αυτά τα μηνύματα σας καλούμε να φροντίζετε να μπορούν να φτάσουν σε εσάς και να τα διατηρείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης πώλησης σύμφωνα με τα ανωτέρω. Είναι υποχρέωσή σας, σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε τα σχετικά μηνύματα , να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας, μέσω της Ενότητας Επικοινωνία, ωστόσο η αδυναμία λήψης ενδέχεται να αφορά εσάς και την υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων σας ή τον τηλεπικοινωνιακό σας πάροχο. Τα μέρη συμφωνούν και αποδέχονται ότι η εν λόγω επικοινωνία και ο τρόπος διεξαγωγής αυτής μέσω email, SMS ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, καλύπτει και τις νόμιμες προϋποθέσεις έγγραφης ενημέρωσής σας, γνωστοποίησής σας, επιβεβαίωσης παραγγελίας σας, όπου και όταν ο νόμος απαιτεί. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εκφράσετε τις αντιρρήσεις ή να σας παρέχουμε διευκρινήσεις για το περιεχόμενο κάποιου μηνύματος email ή SMS που έχετε λάβει κατά τα ανωτέρω, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας μέσω της Ενότητας Επικοινωνία.

2.2 Τηλεφωνική παραγγελία Μπορείτε να υποβάλλεται την παραγγελία σας τηλεφωνικά προς το Κατάστημα που επιθυμείτε μέσω της Πλατφόρμας στα τηλέφωνα που αναφέρονται στο delivery.gr. Οι ημέρες και ώρες που δύναται να πραγματοποιηθούν οι τηλεφωνικές παραγγελίες αντιστοιχούν με το ωράριο λειτουργίας κάθε Καταστήματος. Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική κλήση πραγματοποιείται μέσω αριθμοδοτικού πόρου που παραχωρεί η Εταιρεία στο Κατάστημα με στόχο την αξιόπιστη και μετρήσιμη λειτουργία των υπηρεσιών τηλεφωνικών παραγγελιών. Ο αριθμοδοτικός πόρος προέρχεται από αδειοδοτημένο πάροχο από την ΕΕΤΤ και υπόκειται στους όρους χρήσης του εν λόγω παρόχου.

Κατά την τηλεφωνική σας κλήση, μας δηλώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία που αναφέρονται και ανωτέρω για την υποβολή παραγγελίας, περιγράφετε το κατάστημα από όπου επιθυμείτε να παραγγείλετε και το Προϊόν που θέλετε να παραγγείλετε και μας αναφέρετε τα στοιχεία πληρωμής και αποστολής που αναφέρονται στη σελίδα μας και περιγράφονται στο παρόν. Για τις τηλεφωνικές παραγγελίες δεν ισχύει η online προπληρωμή με κάρτα. Για την ασφάλεια και την ορθή εκτέλεση των παραγγελιών σας, οι κλήσεις τηλεφωνικών παραγγελιών ενδέχεται να καταγράφονται κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσής σας και αποτελούν απόδειξη του περιεχομένου της παραγγελίας σας και παράλληλα της γνωστοποίησης παραλαβής της παραγγελίας σας και επιβεβαίωση εκτέλεσης αυτής. Με την υποβολή τηλεφωνικής παραγγελίας αποδέχεστε τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις και τις Πολιτικές που περιλαμβάνονται σε αυτούς όπως αυτή της Προστασίας των Προσωπικών σας δεδομένων. Να σημειώσουμε ότι τυχόν οικονομικά στοιχεία που μας δηλώνετε τηλεφωνικά δεν καταγράφονται. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις.

3. ΑΚΥΡΩΣΗ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

3.1 Ακύρωση της παραγγελίας εκ μέρους του Χρήστη: Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας στις ακόλουθες περιπτώσεις: 3.1.1 Πριν την υποβολή της παραγγελίας σας, τεχνικά μπορείτε να αφαιρέσετε από το Καλάθι σας, τις ποσότητες/ είδη των Προϊόντων που δεν επιθυμείτε να παραγγείλετε, πατώντας το κουμπί «-» ή το εικονίδιο «κάδος» το οποίο ενεργοποιεί την αφαίρεση των αντίστοιχων Προϊόντων. 3.1.2 Μετά την υποβολή της παραγγελίας και πριν την αποστολή του μηνύματος επιβεβαίωσης εκτέλεσης της παραγγελίας, εφόσον θέλετε να ακυρώσετε την παραγγελία που έχετε υποβάλλει ή μέρος αυτής, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Κατάστημα μέσω του αριθμού που εμφανίζεται στην Πλατφόρμα ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας μέσω της ενότητας «Επικοινωνία» στα στοιχεία που θα βρείτε στην «Επικοινωνία» και να ενημερώσετε για το αίτημά σας. Θα σας αποσταλεί σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης της ακύρωση της παραγγελίας σας, τυχόν δε χρήματα που έχετε πληρώσει ηλεκτρονικά, θα σας επιστραφούν το αμεσότερο δυνατόν. 3.1.3 Μετά την επιβεβαίωση εκτέλεσης της παραγγελίας σας και όσο αυτή είναι στο στάδιο προετοιμασίας και δεν έχει αναχωρήσει προς παράδοση, για να την ακυρώσετε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Κατάστημα μέσω του αριθμού που εμφανίζεται στην Πλατφόρμα και να υποβάλλετε το αίτημά σας. Θα σας αποσταλεί ένα μήνυμα που να επιβεβαιώνει την ακύρωση της παραγγελίας σας. Σε περίπτωση που έχει γίνει χρέωση της πιστωτικής/χρεωστικής σας κάρτας, τότε θα σας επιστραφεί το σύνολο του χρηματικού ποσού. 3.1.4 Σε περίπτωση που η παραγγελία έχει αναχωρήσει προς παράδοση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κατάστημα μέσω του αριθμού που εμφανίζεται στην Πλατφόρμα και να ζητήσετε ακύρωση της παραγγελίας. Και σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθείται η ως άνω διαδικασία περί ακύρωσης της παραγγελίας, οπότε και θα σας αποστέλλεται ένα μήνυμα με την επιβεβαίωση της ακύρωσης, ωστόσο, η ακύρωση σε αυτή την περίπτωση-στάδιο (μετά την αναχώρηση προς παράδοση) θα καταγράφεται σε ειδική λίστα από την Εταιρεία και εφόσον επαναληφθεί περισσότερες από 3 φορές εντός ενός (1) έτους, η Εταιρεία δε θα κάνει εφεξής αποδεκτή οποιαδήποτε νέα παραγγελία υποβάλλετε στην Πλατφόρμα. 3.2 Τροποποίηση της παραγγελίας εκ μέρους του Χρήστη: Μπορείτε να τροποποιήσετε την παραγγελία σας είτε με την προσθήκη νέων Προϊόντων ή ποσοτήτων ή την αφαίρεση Προϊόντων ή ποσοτήτων, ως εξής: 3.2.1 Για να προσθέσετε στην παραγγελία σας επιπλέον Προϊόντα, θα πρέπει να υποβάλλετε νέα παραγγελία (για την οποία ισχύουν όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω) και να επικοινωνήσετε με το Κατάστημα μέσω του αριθμού που εμφανίζεται στην Πλατφόρμα, εφόσον η αρχική παραγγελία σας δεν έχει αναχωρήσει προς παράδοση, να συνδυάσει τις δύο παραγγελίες και να σας παραδοθούν συγχρόνως. 3.2.2 Για να αφαιρέσετε είδη, ή ποσότητα από την ήδη αποδεχτή παραγγελία σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Κατάστημα μέσω του αριθμού που εμφανίζεται στην Πλατφόρμα και εφόσον η παραγγελία δεν έχει αναχωρήσει προς παράδοση και είναι στο στάδιο προετοιμασίας, το Κατάστημα θα ακυρώσει την αρχική παραγγελία, οπότε εσείς οφείλετε να υποβάλλετε νέα παραγγελία (για την οποία ισχύουν όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω). Σε αυτή την περίπτωση εφόσον έχετε επιλέξει την πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα τότε θα σας επιστραφεί το ποσό της χρέωσης της αρχικής παραγγελίας και θα χρεωθεί εκ νέου βάσει της νέας παραγγελίας. 3.2.3 Σε περίπτωση που η παραγγελία έχει αναχωρήσει προς παράδοση, δεν υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθεί η παραγγελία σας, καθώς έχει ήδη τιμολογηθεί και είναι προς παράδοση από το Κατάστημα. Στην περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε κάποιο προϊόν στην παραγγελία σας κατά το στάδιο αυτό, θα πρέπει να υποβάλλετε νέα παραγγελία. 3.3 Ακύρωση της παραγγελίας εκ μέρους του delivery.gr για λογαριασμό του Καταστήματος: Tο delivery.gr δύναται να μην κάνει αποδεχτή μία παραγγελία ή να ακυρώσει μία παραγγελία για λογαριασμό του Καταστήματος σε οποιοδήποτε στάδιο της ακόμα και μετά την αποδοχή της (τη σύμβαση πώλησης) στις ακόλουθες περιπτώσεις: • Εξ’ αιτίας τεχνικού λάθους το Προϊόν που έχετε παραγγείλει δεν είναι διαθέσιμο και δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί το σύστημα, ή/και όταν δεν είναι δυνατή η προμήθειά του πια από το Κατάστημα για οποιονδήποτε λόγο και αιτία. • Εξ’ αιτίας τεχνικού λάθους, η αναγραφόμενη στο Προϊόν τιμή, ή η περιγραφή του προϊόντος είναι λάθος. Σημειώνεται πως αποτελεί Πολιτική της Delivery.gr και των Καταστημάτων να μη εμφανίζονται Προϊόντα με έκπτωση άνω του 80% της αρχικής τους τιμής, εκτός αν αποτελούν αντικείμενο προσφοράς, έκπτωσης, κουπονιών κτλ. • Κατά την απόλυτη κρίση μας θεωρούμε ότι εμπλέκεστε σε αθέμιτες πρακτικές με την υποβολή της παραγγελίας, ή όταν δεν ποιείτε δίκαιη χρήση του συστήματος παραγγελίας του delivery.gr. • Μη εξόφλησης. • Μη παραλαβής των Προϊόντων σύμφωνα με τους όρους του παρόντος. • Η εκτέλεση της παραγγελίας αντιβαίνει σε νόμους, κανόνες και κανονισμούς. • Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και εν γένει περιπτώσεις κωλύματος του Καταστήματος να σας εξυπηρετήσει • Σε περίπτωση που η παραγγελία περιέχει λάθη ή ανακρίβειες, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων περιπτώσεων όπως λάθη, ανακρίβειες ή ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, την αποστολή, τους όρους πληρωμής ή τις πολιτικές επιστροφών.

Σε περίπτωση που το Προϊόν της παραγγελίας που ακυρώνεται έχει πληρωθεί, θα σας επιστραφούν τα χρήματα χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. 3.4 Μετά την παραλαβή του προϊόντος: Μετά την παραλαβή του Προϊόντος, η παραγγελία δεν δύναται να ακυρωθεί.

4. Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ

Η εγγραφή σας στη delivery.gr για το άνοιγμα του προσωπικού σας Λογαριασμού, δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να υποβάλλετε την παραγγελία σας και να διενεργήσετε μια ηλεκτρονική αγορά από τα Καταστήματα μέσω της Πλατφόρμας.

Ωστόσο, η διατήρηση Λογαριασμού στο delivery.gr σας επιτρέπει: (α) να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό των παραγγελιών/ αγορών σας, (β) να τηρείτε μια λίστα με τα αγαπημένα σας Προϊόντα, (γ) να τηρείτε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να μη χρειάζεται να τα χορηγείτε ξανά σε κάθε σας παραγγελία (όπως ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις, στοιχεία επικοινωνίας κτλ.), (δ) να διαμορφώνετε τις προσωπικές σας επιλογές αναφορικά με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων σας από εμάς, μέσω της ενότητας Προσωπικά Δεδομένα του Λογαριασμού σας. Αναλυτικά για τη διαχείριση των επιλογών σας μέσω του Λογαριασμού σας, βλέπε την Πολιτική Απορρήτου.

Παράλληλα με το άνοιγμα Λογαριασμού στο delivery.gr γίνεστε Μέλος του delivery.gr έχοντας μία πιο προσωποποιημένη εμπειρία στην Πλατφόρμα, καθώς η Εταιρεία έχει τη δυνατότητα στα πλαίσια του έννομου συμφέροντός της να αναλύει τις αγορές σας με σκοπό τη γενική κατάταξή σας σε λάτρεις συγκεκριμένων κατηγοριών προϊόντων βασισμένη στις προηγούμενες αγορές σας, ή με σκοπό τη κατάταξή σας σε δημογραφικές κατηγορίες με βάση τη διεύθυνση σας. Για μεγαλύτερη επεξεργασία των δεδομένων σας με σκοπό την προσωποποιημένη εμπορική μας επικοινωνία, θα απαιτηθεί η συγκατάθεσή σας. Για πιο αναλυτικά βλέπε την Πολιτική Απορρήτου.

Η διαδικασία εγγραφής ως Μέλος και το άνοιγμα Λογαριασμού σας στο delivery.gr είναι γρήγορη και απλή: είτε μέσω Facebook και google, είτε δηλώνετε το email και κινητό σας που θα χρησιμοποιείται ως όνομα χρήστη με το οποίο θα σας ταυτοποιούμε στην Εφαρμογή και ένα κωδικό πρόσβασης (password)-συνθηματικό.

Τα προσωπικά δεδομένα που μας χορηγείτε ως ανωτέρω κατά την εγγραφή σας ως Μέλος, η Εταιρεία μας τα επεξεργάζεται αποκλειστικά για το σκοπό της δημιουργίας Λογαριασμού σας στο delivery.gr και ό,τι αφορά στο Λογαριασμό σας. Εφόσον προβείτε σε παραγγελία, η Εταιρεία θα επεξεργάζεται τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα για την εξυπηρέτησή σας αναφορικά με την εκτέλεση της παραγγελίας σας και την εν γένει εξυπηρέτησής σας στην Πλατφόρμα μας. Επιπλέον, η Εταιρεία θα επεξεργάζεται το κινητό σας εφόσον προβείτε σε αγορά (ή αν μας δώσετε τη συγκατάθεση σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πχ αν συμπληρώσετε το email σας ), να σας στέλνει νέα και τις προσφορές, εκτός και αν δηλώσετε ότι δεν επιθυμείτε. Για πιο αναλυτικά βλέπε την Πολιτική Απορρήτου.

Αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ισχύουν οι όροι και διατάξεις της Πολιτικής Απορρήτου και Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. του delivery.gr, τους οποίους Όρους και Πολιτικές δηλώνετε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδέχεστε πλήρως και ανεπιφύλακτα. Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία συλλέγονται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας είναι τα απολύτως απαραίτητα για τη διενέργεια των ως άνω συναλλαγών και η εγγραφή σας δηλώνει την πλήρη συγκατάθεσή σας. Σε περίπτωση αλλαγής στοιχείων, οφείλετε να μας ενημερώσετε άμεσα για τα νέα σας στοιχεία, ώστε να είναι πάντα πλήρη και αληθή. Με την εγγραφή σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, δίνετε τη ρητή σας συγκατάθεσή για τη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων σας βάσει των παρόντων Γενικών Όρων και της Πολιτικής Απορρήτου. του delivery.gr. Έχετε τη δυνατότητα να άρετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που μας έχετε χορηγήσει σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη διαγραφή του Λογαριασμού σας, οφείλετε να αποστείλετε email support@delivery.gr και να ζητήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας από το delivery.gr. Πληροφορίες για την τήρηση των δεδομένων του Λογαριασμού σας μετά τη διαγραφή αυτού, θα βρείτε στην Πολιτική Απορρήτου.

Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο delivery.gr είναι δωρεάν, είναι προσωπική, αμεταβίβαστη και ανεκχώρητη. Φέρετε εσείς την ευθύνη για τα στοιχεία που μας χορηγείτε και το delivery.gr βασίζεται αποκλειστικώς και μόνον στις δηλώσεις σας αναφορικά με τα προσωπικά σας στοιχεία.

5.ΤΙΜΕΣ

Τα Καταστήματα αποτελούν ανεξάρτητους προμηθευτές και ως εκ τούτου καθορίζουν ελεύθερα τις Τιμές των Προϊόντων τους. Στην Πλατφόρμα μας ενδέχεται να συμμετέχουν Καταστήματα που ανήκουν στην ίδια αλυσίδα, πχ Καταστήματα που συμμετέχουν σε ένα σύστημα δικαιόχρησης (Franshise), τα οποία μεταξύ τους μπορεί να εμφανίσουν διαφορές ως προς τις τιμές των Προϊόντων που παρέχουν, των προσφορών τους κτλ., καθότι αποτελούν μεταξύ τους, ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό ενδέχεται το Κατάστημα που έχετε επιλέξει να διαθέτει όλα ή ορισμένα Προϊόντα του σε διαφορετικές τιμές σε σχέση με κάποιο άλλο Κατάστημα της ίδιας αλυσίδας.

Παρόλο που το delivery.gr λαμβάνει κάθε πρόσφορο τεχνικό και πρακτικό μέτρο να επιβάλλει στα Καταστήματα να διασφαλίζουν την ακρίβεια και ορθότητα των τιμών που αναγράφονται στα Προϊόντα που παρουσιάζουν στους καταλόγους τους στην Πλατφόρμα, υπάρχει η πιθανότητα λόγω τεχνικού σφάλματος να εμφανιστεί κάποιο λάθος στην τιμή ενός ή και περισσότερων Προϊόντων που περιλαμβάνονται στην παραγγελία σας.

Η λήψη των παραγγελιών γίνεται με την επιφύλαξη ελέγχου της διαθεσιμότητας και της τιμής (κατά τα αναφερόμενα ανωτέρω). Με την παραλαβή της παραγγελίας σας και πριν γίνει η πληρωμή, η Εταιρεία θα ελέγξει τις τιμές των παραγγελθέντων Προϊόντων με τα αντίστοιχα Καταστήματα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος στην τιμή ενός Προϊόντος που έχετε παραγγείλει, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, όσο το δυνατόν πιο άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν την αποστολή του μηνύματος επιβεβαίωσης εκτέλεσης της παραγγελίας σας. Είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια να προχωρήσετε την παραγγελία με τις σωστές τιμές, να την τροποποιήσετε λαμβάνοντας υπόψη τις σωστές τιμές ή να την ακυρώσετε. Εάν δεν καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, θα θεωρήσουμε την παραγγελία ως ακυρωθείσα. Εάν ακυρωθεί η παραγγελία σας αλλά έχετε ήδη πληρώσει για τα Προϊόντα, θα λάβετε επιστροφή του συνόλου των χρημάτων ατόκως.

Λόγω των ανακριβειών ή τυπογραφικών λαθών ή άλλων λαθών που ενδέχεται να περιέχονται στις τιμές των Προϊόντων και εν γένει των πληροφοριών αυτών, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός να διορθώνουμε οποιαδήποτε στιγμή τυχόν σφάλματα, ανακρίβειες ή παραλείψεις και να αλλάζουμε ή ενημερώνουμε πληροφορίες στην Πλατφόρμα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Οι τιμές που αναγράφονται σε όλα τα Προϊόντα είναι σε Ευρώ, συμπεριλαμβάνουν το Φ.Π.Α. και θεωρούνται τελικές.

Σε περίπτωση που υπάρχει κόστος αποστολής, θα ενημερώνεστε για το κόστος αυτό πριν την υποβολή της παραγγελίας σας. Όλες οι τυχόν επιπλέον χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν εμφανίζονται με σαφήνεια και περιλαμβάνονται στο «Συνολικό Κόστος».

6. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ – ΚΟΥΠΟΝΙΑ – ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Κατά καιρούς, ενδέχεται να προσφέρουμε προωθητικά ή εκπτωτικά κουπόνια τα οποία θα ισχύουν για συγκεκριμένες αγορές που θα πραγματοποιηθούν μέσω της Πλατφόρμας. Οι προϋποθέσεις χρήσης οποιουδήποτε εκπτωτικού κουπονιού ή κωδικού προώθησης θα προσδιορίζονται κατά το χρόνο έκδοσής τους και θα αναγράφουν ευκρινώς την ημερομηνία λήξης τους και άλλων ειδικών όρων εξαργύρωσης. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος μας να αποσύρουμε οποιαδήποτε στιγμή μια προσφορά, ένα εκπτωτικό κουπόνι ή έναν κωδικό προώθησης, λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας στο απόθεμα και οποιουδήποτε άλλου λόγου και αιτίας, ή να αντικαταστήσουμε το προϊόν μιας προσφοράς με ένα παρόμοιο προϊόν από το απόθεμα, όπου αυτό είναι δυνατό. Επιπλέον η Εταιρεία δύναται να αποσύρει μια προσφορά, εφόσον διαπιστωθεί λάθος στην αναγραφόμενη τιμή, ή στο ποσοστό έκπτωσης, στο είδος των προϊόντων, στη διάρκεια του ή άλλο. Σημειώνουμε πως οι προσφορές, εκπτώσεις ή κουπόνια που διαθέτουν τα Καταστήματα, αποτελούν δική τους Πολιτική και η Delivery.gr ουδεμία ευθύνη φέρει από την τήρηση των υποχρεώσεων των Καταστημάτων αναφορικά με τους όρους των προσφορών, εκπτώσεων ή κουπονιών που διαθέτουν.

7. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Διατίθενται οι παρακάτω τρόποι πληρωμής. Σημειώνεται ότι για κάθε παραγγελία πληρώνετε το Κατάστημα και όχι την Πλατφόρμα διότι το Κατάστημα αποτελεί τον πωλητή/προμηθευτή του Προϊόντος που παραγγέλνετε και το delivery.gr αποτελεί τον ενδιάμεσο που λαμβάνει και προωθεί την παραγγελία σας. Καλείστε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους για κάθε μια αγορά, καθόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα συνδυαστικού τρόπου πληρωμής για την ίδια παραγγελία.

7.1 Μέθοδος Αντικαταβολής Πληρωμή με την παραλαβή της παραγγελία. Όταν έρθει στο χώρο σας ο Διανομέας του Καταστήματος για να σας παραδώσει τα προϊόντα σας, πληρώνετε σε μετρητά ή με κάρτα (με τη χρήση POS) την αξία της παραγγελίας σας, ανάλογα με το τι έχετε δηλώσει. Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις για την εξόφληση ποσού άνω των 500 Ευρώ, δε δύναται να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο της αντικαταβολής, καθόσον δεν επιτρέπεται η πληρωμή σε μετρητά, οπότε και θα πρέπει να επιλέξετε ένα άλλο μέσο πληρωμής.

7.2 Πληρωμή με πιστωτική-χρεωστική κάρτα Μπορείτε για τις συναλλαγές σας να χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές που ορίζονται στην Πλατφόρμα. Οι συναλλαγές σας στην Πλατφόρμα προστατεύονται από ανώτατα συστήματα online ασφαλείας της Εταιρείας Viva Wallet που είναι διαθέσιμοι στο www.vivawallet.com. Για το σκοπό της πληρωμής συμπληρώνετε σε περιβάλλον της αντίστοιχης τράπεζας όλα τα απαραίτητα πεδία (αριθμό κάρτας, όνομα, ημερομηνία λήξης της, CCV). Το delivery.gr μέσω των παρόχων πληρωμής που συνεργάζεται, επεξεργάζεται τα στοιχεία της κάρτας σας αποκλειστικά και μόνο για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ήτοι την αποπληρωμή των Προϊόντων που έχετε αγοράσει. Δεν αποθηκεύεται ο αριθμός της κάρτας σας, επομένως για κάθε αγορά στην Πλατφόρμα που επιθυμείτε να εξοφλήσετε μέσω πιστωτικής κάρτας, θα πρέπει να δηλώνετε εκ νέου τα στοιχεία της κάρτας σας, εκτός και αν δηλώσετε ότι επιθυμείτε να αποθηκευτούν τα στοιχεία της κάρτας σας επιλέγοντας το κουτάκι «Να θυμάται τα στοιχεία της κάρτας μου». Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων διέπεται από την Πολιτική Απορρήτου του delivery.gr. 7.3 Σε όλες τις περιπτώσεις παραγγελιών, οποιοδήποτε τίμημα τυχόν έχει δεσμευτεί ή προκαταβληθεί με χρέωση της κάρτας σας, πριν την ολοκλήρωση της αγοράς με την επιβεβαίωσης της αποδοχής εκτέλεσης της παραγγελίας, θα αποτελεί συμφωνημένη χρηματοοικονομική εγγύηση και όχι ακόμη πληρωμή του αντιτίμου, η οποία πληρωμή θα ολοκληρωθεί μόνον εφόσον επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα του Προϊόντος καθώς και η τιμή του και ολοκληρωθεί η σύμβαση αγοραπωλησίας ως προαναφέρεται, άλλως η χρηματοοικονομική εγγύηση θα σας επιστραφεί. 7.4 Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε τους τρόπους πληρωμής, να αφαιρέσουμε ή και να προσθέσουμε νέους τρόπους με απλή ενημέρωσή σας μέσω των παρόντων όρων ή/και σχετική ανάρτηση στο E-shop.

8. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

8.1 Τόπος και Τρόπος Παράδοσης:

Εφόσον η παραγγελία γίνει αποδεκτή και αποσταλεί το μήνυμα αποδοχής εκτέλεσης της παραγγελίας, δρομολογείται η διαδικασία αποστολής των Προϊόντων από το Κατάστημα το οποίο θα σας εξυπηρετήσει και το οποίο φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την έγκαιρη και ορθή εκτέλεση της παραγγελίας σας. Τα Προϊόντα παραδίδονται στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει για την εκάστοτε παραγγελία, από διανομέα με τον οποίο συνεργάζεται το Κατάστημα ή το delivery.gr και τελεί σε ανεξάρτητη από την delivery.gr σχέση με το Κατάστημα, (εφεξής ο «Διανομέας»).

8.2 Χρόνος παράδοσης Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης των Προϊόντων που έχετε παραγγείλει είναι αυτός που σας δηλώνεται στο μήνυμα επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας βάσει της πολιτικής του κάθε Καταστήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, καθόσον ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, είτε για λόγους που οφείλονται σε εμάς (συμπεριλαμβανομένων και των Καταστημάτων) είτε για λόγους μη αναγόμενους σε ευθύνη της Εταιρείας ή του Καταστήματος ή του Διανομέα. Ο χρόνος παράδοσης των Προϊόντων σας υπολογίζεται από την λήψη του επιβεβαιωτικού email/ SMS ότι τα Προϊόντα είναι έτοιμα προς αποστολή.

Τα Καταστήματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση των Προϊόντων, ωστόσο διατηρείται η επιφύλαξη ότι η παράδοση του(ων) Προϊόντος(ων) δύναται να καθυστερήσει στις ενδεικτικά αναφερόμενες περιπτώσεις, που (α) υφίσταται γεγονός ανωτέρας βίας, όπως ενδεικτικά ακραία καιρικά φαινόμενα, απεργίες, ή κάθε άλλο γεγονός έξω από τη σφαίρα επιρροής και ελέγχου τους το οποίο δύναται να επηρεάσει τη μεταφορά και παράδοση της παραγγελιάς σας, (β) υπάρχει έλλειψη επαρκούς αποθέματος κτλ., (γ) βλάβη σε κάποιο όχημα διανομής κτλ. Σε περιπτώσεις που προβλέπεται καθυστέρηση, θα το Κατάστημα θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει σχετικά με τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης. Είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια να ακυρώσετε την παραγγελία λόγω καθυστέρησης, περίπτωση κατά την οποία θα σας αποσταλεί το σχετικό μήνυμα που επιβεβαιώνει την ακύρωση, τυχόν δε χρήματα που έχετε ήδη πληρώσει ηλεκτρονικά, θα σας επιστραφούν το αμεσότερο δυνατό.

8.3 Κόστος παράδοσης Ανάλογα με την πολιτική του καταστήματος δύναται να υπάρχει χρέωση διανομής.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ενδέχεται να υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση για το Κατάστημα που έχετε επιλέξει.

8.4 Ευθύνη κατά την παράδοση Σας ενημερώνουμε ότι το εκάστοτε Κατάστημα που εξυπηρετεί την παραγγελία σας, παραμένει το μόνο υπεύθυνο για τυχόν βλάβη ή απώλεια των Προϊόντων μέχρι εσείς (ή τρίτοι που εσείς θα έχετε εξουσιοδοτήσει) να αποκτήσετε τη φυσική κατοχή των Προϊόντων. Εάν κατά την παράδοση, εσείς δε βρίσκεστε στη δηλωθείσα διεύθυνση για να παραλάβετε τα Προϊόντα, ο Διανομέας θα επικοινωνήσει μαζί σας στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει κατά την υποβολή της παραγγελίας. Σε περίπτωση αδυναμίας εύρεσης σας από τον Διανομέα, θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί σας το Κατάστημα ή/και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της delivery.gr. Σε περίπτωση που τελικά που δεν καταστεί η επικοινωνία εφικτή , τότε η παραγγελία σας ακυρώνεται από δική σας υπαιτιότητα, οπότε και θα σας αποστέλλεται ένα μήνυμα με την επιβεβαίωση της ακύρωσης. Σε περίπτωση κατά την οποία ο Διανομέας έχει έρθει για να παραδώσει τα Προϊόντα και εσείς αναιτιολόγητα αρνείστε την παραλαβή αυτών, τότε η παραγγελία σας θα ακυρωθεί, οπότε και θα σας αποστέλλεται ένα μήνυμα με την επιβεβαίωση της ακύρωσης.

8.5 Παράδοσης προϊόντων με πραγματικά ελαττώματα ή λάθη

Σε περίπτωση αποστολής λάθους ή ελαττωματικού προϊόντος, εφόσον η διαπίστωση για τη λανθασμένη εκτέλεση της παραγγελίας γίνει κατά το χρόνο παράδοσης, τότε ο Διανομέας παραδίδει το μέρος της παραγγελίας που έχει εκτελεστεί σωστά και επί τόπου σπεύδει στο Κατάστημα για να λάβει τα σωστά είδη/ ποσότητες. Σε κάθε περίπτωση έχετε το δικαίωμα, να ζητήσετε από το Διανομέα ή από το Κατάστημα την αντικατάσταση του λάθους/ ελαττωματικού προϊόντος με το σωστό/ μη ελαττωματικό προϊόν ή να ακυρώσετε την παραγγελία εν όλω ή εν μέρει και να σας επιστραφούν τα χρήματά σας αντίστοιχα. Το Κατάστημα αναλαμβάνει να καλύψει το συνολικό κόστος επιστροφής και αποστολής εκ νέου του σωστού/ μη ελαττωματικού προϊόντος, εφόσον η επιστροφή του λάθος/ ελαττωματικού προϊόντος πραγματοποιηθεί με τα μέσα που διαθέτουν τα αντίστοιχα Καταστήματα. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο και αιτία επιθυμείτε άλλον τρόπο επιστροφής/ αποστολής, θα αναλάβετε το επιπλέον κόστος που προκύπτει από το δικό σας μέσο μεταφοράς. Ρητά αναγνωρίζετε και αποδέχεστε ότι η αντικατάσταση προϊόντος, τελεί υπό την προϋπόθεση της διαθεσιμότητας του σωστού/ μη ελαττωματικού στο αρμόδιο Κατάστημα κατά το χρόνο που ενημερώνετε σχετικά. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η αντικατάσταση, θα σας επιστραφούν όλα τα χρήματα που λήφθηκαν από εσάς συμπεριλαμβανομένων και των τυχόν εξόδων παράδοσης, με την επιφύλαξη των όσων ρητά ορίζονται κατωτέρω. Η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί άμεσα, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση από την ημερομηνία που το Κατάστημα θα παραλάβει τα προϊόντα που επιστρέψατε σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα. Ρητά συμφωνείτε ότι η αντικατάσταση των Προϊόντων των οποίων η παραγγελία εκτελέστηκε λάθος, πραγματοποιείται εφόσον το Προϊόν προς αντικατάσταση επιστρέφεται στο Κατάστημα στην ίδια καλή κατάσταση που αρχικά το παραλάβατε. Το Κατάστημα δεν αντικαθιστά προϊόντα τα οποία φέρουν φθορές, αλλοιώσεις, άλλες από το αναφερόμενο ελάττωμα ή δε συνοδεύονται από όλα τα έγγραφα (απόδειξη ή ετικέτες προϊόντος κτλ). Στην περίπτωση επιστροφής ελαττωματικού Προϊόντος, το Κατάστημα διατηρεί το δικαίωμα, όπως επιφυλαχθεί την αντικατάσταση του ή επιστροφή των χρημάτων σας, σε περίπτωση που δεν έχει επαρκή στοιχεία που να την καθιστούν υπαίτια για το ελάττωμα στο Προϊόν.

Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται με πίστωση του τραπεζικού σας λογαριασμού τον οποίο θα μας γνωστοποιήσετε ή μέσω του οποίου έχετε ολοκληρώσει την online πληρωμή με την κάρτα σας. Αξιώσεις για αποζημίωση ή χρηματική ικανοποίηση πάσης φύσεως και νομικής βάσης αποκλείονται, όπως και πάσης φύσεως αξιώσεις για βλάβες της υγείας, ζωής και σωματικής ακεραιότητας.

9. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Τα Προϊόντα που πωλούνται μέσω της Πλατφόρμας και εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες, εξαιρούνται από το δικαίωμα άσκησης υπαναχώρησης που ισχύει στις εξαγορές εξ αποστάσεως: • Τρέχουσας οικιακής κατανάλωσης. • Προϊόντα που μπορούν αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα. • Προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής.

ΙΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΙΙΙ. ΕΥΘΥΝΕΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ

1. Αποκλειστική Ευθύνη Χρήστη/ Καταναλωτή.

Είστε ο μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για τη νόμιμη χρήση της Εφαρμογής και της Υπηρεσίας και υποχρεούστε να απέχετε από κάθε παράνομη πράξη και καταχρηστική συμπεριφορά, καθώς και από την υιοθέτηση παράνομων πρακτικών και πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού. Ευθύνεστε αποκλειστικά για τη νομιμότητα και την ορθότητα των Πληροφοριών, Δεδομένων και στοιχείων που χορηγείτε στο delivery.gr, τα οποία ουδεμία ευθύνη ή υποχρέωση έχουμε να ελέγχουμε, εκτός και αν αυτό μας επιβληθεί μετά από καταγγελία ή με επιταγή νόμου.

2. Πολιτική Αποδεκτών Χρήσεων της Πλατφόρμας

Οι Χρήστες και οι Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες τους, οφείλουν να κάνουν χρήση της Πλατφόρμας σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης, και τους εφαρμοστέους νόμους και κανονισμούς και σύμφωνα με την καλή πίστη και τα χρηστά ήθη. Απαγορεύεται στα ανωτέρω πρόσωπα: 2.1 Οποιαδήποτε χρήση της Πλατφόρμας για σκοπό άλλον από την μέσω της Πλατφόρμα για την αγορά Προϊόντων από τα Καταστήματα.

2.2 ‘Οποιαδήποτε ενέργεια ή παράληψή σας (α) παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τόσο του delivery.gr, των Καταστημάτων όσο και τρίτων

2.3 Οποιαδήποτε πρόσβαση ή απόπειρα πρόσβασης σε πληροφορίες και δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων) που διακινούνται μέσω της Πλατφόρμας και για τα οποία δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση ή εξουσία να χρησιμοποιήσουν.

2.4 Η διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε μέσα τρίτων να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα που χορηγούνται στο delivery.gr από τα Μέλη,

2.5 Οποιασδήποτε μορφής πειρατείας Λογισμικού, hacking ή/και υποκλοπής, αντιγραφής, αναλογικής/ψηφιακής εγγραφής και μηχανικής αναπαραγωγής, διανομής, μεταφοράς, downloading, μεταποίησης, μεταπώλησης, δημιουργίας παράγωγης εργασίας δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων) και πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων και του περιεχομένου και υλικού (φωτογραφίες, γραφικά, κείμενα κτλ.) του Δικτυακού τόπου.

2.6 Η πρόσβαση στην Πλατφόρμα με σκοπό τη δημιουργία ή παραγωγή προϊόντος ή υπηρεσίας που να ανταγωνίζεται την Πλατφόρμα, την Υπηρεσία και το Λογισμικό της Πλατφόρμας.

2.7 Η χρήση της Πλατφόρμας με σκοπό την παροχή εκ μέρους τους υπηρεσιών προς τρίτους, πλην των επιτρεπόμενων στους Όρους Χρήσης.

2.8 Η παρακώλυση με οποιονδήποτε τρόπο της λειτουργίας της Εφαρμογής και της Υπηρεσίας, καθώς και η τυχόν παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση του περιεχομένου της.

2.9 Η πρόκληση αξιόποινων πράξεων κατά τη χρήση της Εφαρμογής και την Υπηρεσίας που να προσβάλλουν δικαιώματα της Εταιρείας, των Καταστημάτων, των άλλων Χρηστών ή/και τρίτων.

2.10 Η πώληση, μίσθωση, διάθεση, μεταβίβαση, εκχώρηση, παραχώρηση χρήσης, παρουσίαση, διαβίβαση και εν γένει η εμπορική εκμετάλλευση της Άδειας πρόσβασης και χρήσης της Πλατφόρμας και των δικαιωμάτων που τους παραχωρούνται δυνάμει της Άδειας σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους.

2.11 Η διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε μέσα τρίτων να αποκτήσουν πρόσβαση στην Πλατφόρμα και σε οποιαδήποτε δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων) και πληροφορίες.

2.12 Η μετάδοση και μεταφορά ιών, η αποστολή και διαβίβαση εγγράφων και Πληροφοριών τα οποία είναι παράνομα, επιζήμια, απειλητικά, δυσφημιστικά, επικίνδυνα για την ασφάλεια της Πλατφόρμας, και για τη φήμη και την υπόληψη της Eταιρείας , των Καταστημάτων και των άλλων Χρηστών της Πλατφόρμας.

2.13 Η ανάρτηση μηνυμάτων, Πληροφοριών, Εγγράφων και άλλων δεδομένων και στοιχείων καθώς και η χορήγηση οποιονδήποτε δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων) και πληροφοριών τα οποία ενδέχεται να περιέχουν υβριστικό, απειλητικό, δυσφημιστικό και εν γένει παράνομο περιεχόμενο.

2.14 Οποιαδήποτε ενέργεια είναι ή θεωρείται επιζήμια για τα συμφέροντα της Eταιρείας, των Καταστημάτων και των άλλων Χρηστών της Πλατφόρμας ή μπορεί να αποτρέψει οποιονδήποτε τρίτο να κάνει χρήση της Πλατφόρμας.

2.15 Η πώληση, παραχώρηση, εκμίσθωση, διαβίβαση, επεξεργασία οιονδήποτε δεδομένων λάβει γνώση από τη χρήση της Πλατφόρμας, σε οιονδήποτε τρίτο και για οιονδήποτε σκοπό.

2.16 Δημοσίευση ή μετάδοση περιεχομένου που δεν είναι πρέπον, είναι παράνομο, υβριστικό, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, πορνογραφικό, βλάσφημο, και με οιονδήποτε τρόπο αντίθετο στα χρηστά ήθη, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, είναι εμπιστευτικό, δείχνει εμπάθεια, δύναται να προκαλέσει ενόχληση, αναστάτωση ή περιττό άγχος σε τρίτους, εκφράζει φυλετικές, θρησκευτικές, εθνικές και άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων, προωθεί αλκοόλ, φάρμακα, τσιγάρα, τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα, όπλα, εκρηκτικά, προωθεί πυραμιδικά σχήματα, παράνομες δραστηριότητες ή παραβιάζει με οποιοδήποτε τρόπο το νόμο ή τους Όρους Χρήσης, είναι διαφημιστικό, συνιστά ή ενθαρρύνει συμπεριφορά που θα θεωρούνταν αξιόποινη πράξη, που θα επέσυρε αστική ευθύνη ή θα καταστρατηγούσε το δίκαιο ή θα παραβίαζε τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό τη διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την παρεμπόδιση της λειτουργίας ή την καταστροφή οποιουδήποτε λογισμικού, εξοπλισμού ή υλικού υπολογιστών, ή θεωρηθεί ακατάλληλο κατά την απόλυτη κρίση της Eταιρείας.

2.17 Οποιασδήποτε μορφής πειρατείας Λογισμικού, hacking ή/και υποκλοπής δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων) και πληροφοριών.

2.18 Η εισαγωγή στην Πλατφόρμα, η αποστολή και διαβίβαση πληροφοριών ή προγραμμάτων – Λογισμικών (software) τα οποία ενδέχεται να περιέχουν ιούς ή άλλα επιζήμια χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν είτε να προκαλέσουν δυσλειτουργία της Πλατφόρμας, ή να προκαλέσουν υπέρογκη κίνηση δεδομένων (traffic) στην Πλατφόρμα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν τη χρήση αυτής από τους άλλους Χρήστες.

2.19 Η καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήση της Πλατφόρμας, η οποία ανεξαρτήτως σκοπιμότητας, (δόλου ή αμέλειας) θα μπορούσε να προκαλέσει δυσλειτουργία της Πλατφόρμας.

2.20 Η παραχώρηση άδεια χρήσης, μεταπώληση, εκμίσθωση, leasing, εκχώρηση, υπεργολαβία και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο διάθεση της Πλατφόρμας σε τρίτους για οιανδήποτε χρήση και σκοπό, πλην, των ρητά επιτρεπόμενων χρήσεων αυτής δυνάμει της παρούσας.

2.21 Η αποσυμπίληση (decompilation), αντιγραφή, παραποίηση, διανομή, παρουσίαση, του Λογισμικού που περιλαμβάνεται στην Πλατφόρμα ή μέρος αυτού ή/και η καθ οιονδήποτε τρόπο επεξεργασία του πηγαίου του κώδικα. 2.22 Η σύνδεση της Πλατφόρμας με οποιοδήποτε προϊόν/ Πλατφόρμα των Χρηστών, χωρίς τη ρητή και έγγραφη συγκατάθεση της Eταιρείας.

2.23 Οποιαδήποτε ενέργεια δύναται να επηρεάσει τη δυνατότητα άλλων Μελών να κάνουν χρήση της Πλατφόρμας, ή να καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των άλλων Μελών, όπως ενδεικτικά δικαιώματα πνευματικής τους ιδιοκτησίας, προσωπικά δεδομένα κ.α. 2.24 Η χρήση μηχανισμών, λογισμικού ή άλλων ενεργειών που παρεμποδίζουν την κανονική λειτουργία της Πλατφόρμας. 2.25 Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική/ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας της Πλατφόρμας και των συστατικών της που περιγράφονται στο παρόν. Σε περίπτωση που τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν αμφιβολίες κατά πόσο κάποια ενέργεια ή παράληψή τους συνιστά παραβίαση της παρούσας Πολιτικής Αποδεκτών Χρήσεων ή/και σε περίπτωση που επιθυμεί να αναφέρει στην Εταιρεία, οποιαδήποτε παραβίαση της παρούσας Πολιτικής έχει πέσει στην αντίληψη του, μπορεί να επικοινωνήσει με την Εταιρεία στο support@delivery.gr. Η σύνδεσή σας στην Πλατφόρμα γίνεται με δικά σας μέσα και δια μέσου επιλεγμένων από εσάς εταιριών και παρόχων.

Πλέον των ανωτέρω, ρητά συναινείτε ότι δεσμεύεστε σε κάθε σας ενέργεια μέσα στην Εφαρμογή και στην Πλατφόρμα από την Πολιτική Αποδεκτών Χρήσεων.

3. Δικαιώματα & Υποχρεώσεις Εταιρείας

3.1 ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: Η Εταιρεία ρητά επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να απενεργοποιήσει οριστικά το Λογαριασμό Χρήστη ή/ και την Υπηρεσία για ορισμένους ή/και όλους τους Χρήστες σε περίπτωση που η Εταιρεία κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια κρίνει ότι ο Χρήστης (α) παραβιάζει την Πολιτική Αποδεκτών Χρήσεων της Πλατφόρμας, ή/και (β) παραβιάζει οποιονδήποτε όρο ή διάταξη των παρόντων Όρων Χρήσης και δη των παρεχόμενων από αυτόν εγγυήσεων και η παράβαση αυτή δύναται κατά την απόλυτη κρίση της Εταιρείας να προκαλέσει άμεσο κίνδυνο-ζημία στην Εταιρεία ή/και σε οποιονδήποτε Χρήστη της Πλατφόρμας, ή/και (γ) έχει διαπράξει κατά την κρίση της Εταιρείας ποινικό ή άλλο αδίκημα κατά τη χρήση της Πλατφόρμας ή/και (δ) μετά την παρέλευση εύλογου, κατά την κρίση της Εταιρείας χρονικού διαστήματος από την τελευταία είσοδό του Χρήστη (log-in) στην Πλατφόρμα και κατόπιν σχετικής ειδοποιήσεως που θα αποσταλεί από την Εταιρεία, (ε) λόγω επανειλημμένης μη αποδεκτής χρήσης της Υπηρεσίας, όπως συμφωνείται στο παρόν ή/και (στ.) για οποιονδήποτε άλλο σπουδαίο λόγο, αναφερόμενο μη αναφερόμενο στο παρόν.

3.2 Στις ως άνω περιπτώσεις η απενεργοποίηση της Υπηρεσίας είναι άμεση και αυτόματη, χωρίς η Εταιρεία να δίνει δικαίωμα στο Χρήστη να άρει την παραβίαση και συνεπάγεται και την οριστική ανάκληση και της Άδειας χρήσης της Πλατφόρμας, η Εταιρεία ρητά δε επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος για αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας έχει τυχόν υποστεί από τις πράξεις ή/και παραλήψεις του Χρήστη σύμφωνα με τα ανωτέρω.

3.3 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: Εκτός των περιπτώσεων των άρθρων 3.1 και 3.2 ανωτέρω του παρόντος, η Εταιρεία ρητά επιφυλάσσεται του δικαιώματός της κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια να απενεργοποιήσει προσωρινά το Λογαριασμό ενός Χρήστη και την Υπηρεσία για συγκεκριμένο χρήστη και άρα να ανακαλέσει προσωρινά την Άδεια του, άμεσα και αζημίως, σε περίπτωση που αυτή κρίνει ότι ο Χρήστης έχει παραβιάσει οποιονδήποτε όρο του παρόντος και μέχρις ότου άρει την παράβαση εντός διαστήματος που η Εταιρεία κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια του έχει τάξει. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του, η Εταιρεία δύναται να απενεργοποιήσει οριστικά την Υπηρεσία για το Χρήστη αυτόν, ανακαλώντας οριστικά και τη σχετική του Άδεια, επιφυλασσόμενης ρητά παντός νομίμου δικαιώματός της συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος για αποκατάστασης οποιασδήποτε ζημίας έχει τυχόν υποστεί από τις πράξεις ή/και παραλήψεις του Χρήστη σύμφωνα με τα ανωτέρω.

3.4 Για τις ανωτέρω περιπτώσεις απενεργοποίησης της Υπηρεσίας, το delivery.gr ευθύνεται μόνο για άμεσες ζημιές, οι οποίες προκύπτουν λόγω δόλου ή βαριάς αμέλειας της. Ρητά συμφωνείται ότι ο Χρήστης δεν δύναται για τις περιπτώσεις ανωτέρω να αξιώσει την ανόρθωση οποιαδήποτε ζημίας του από την απενεργοποίηση του Λογαριασμού του ή/και της Υπηρεσίας σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, ακόμη και σε περίπτωση που οι ενδείξεις στις οποίες βασίστηκε η Εταιρεία για την απενεργοποίηση του Λογαριασμού ή/και της Υπηρεσίας ήταν εσφαλμένες, καθόσον αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι τα αυτοματοποιημένα μέσα που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία για την εξεύρεση τυχόν παράνομων ή αντισυμβατικών δραστηριοτήτων των Χρηστών βασίζονται είτε σε γενικές τυποποιημένες/αυτοματοποιημένες εντολές ενός προγράμματος λογισμικού το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει ή/και να προβεί σε σφάλματα, είτε και σε καταγγελίες άλλων Χρηστών σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Πολιτική Αποδεκτών Χρήσεων και στο παρόν. Επιπλέον εξυπακούεται ότι το Μέλος του οποίου η πρόσβαση στην Πλατφόρμα σύμφωνα με τα ανωτέρω έχει απαγορευτεί, δε μπορεί να γίνει μέλος ξανά του delivery.gr με τα ίδια ή άλλα στοιχεία εκτός και αν το delivery.gr συναινέσει ρητώς προς τούτο. Προς τον σκοπό αυτό το μέλος συναινεί το delivery.gr να διατηρεί τα προσωπικά του στοιχεία στο σύστημά του προκειμένου να είναι σε θέση να ταυτοποιήσει τυχόν μεταγενέστερη προσπάθεια εγγραφής του.

3.5 ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ: Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα για τεχνικούς λόγους, λόγους συντήρησης ή/και αναβάθμισης της Εφαρμογής να διακόπτει τη λειτουργία της Υπηρεσίας προσωρινά και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε περίπτωση που η διακοπή αυτή διαρκέσει πάνω από ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά την απόλυτη κρίση της Εταιρείας, ή έχει ήδη καθοριστεί από την Εταιρεία προγραμματισμένη διακοπή, η Εταιρεία θα ενημερώνει τους Χρήστες αναφορικά με το χρόνο και τη διάρκεια διακοπής της λειτουργίας της. Ρητά συμφωνείται ότι ο Χρήστης δε δύναται να εγείρει αξιώσεις κατά της Εταιρείας για οποιαδήποτε ζημία τυχόν υποστεί εκ του λόγου αυτού ακόμα και αν η Εταιρεία κατά την απόλυτη διακριτικής της ευχέρεια δεν ειδοποιήσει τους Χρήστες για τη διακοπή αυτή.

3.6 Πλέον των όσων ρητά ορίζονται στο παρόν, η Εταιρεία μπορεί οποτεδήποτε να καταγγείλει, αλλάξει, αναστείλει ή διακόψει οποιαδήποτε επιμέρους λειτουργία της Πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης και της διαθεσιμότητας της ίδιας της Υπηρεσίας, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ενημερώσει προς τούτο εγγράφως όλους τους Χρήστες και τουλάχιστον ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη διακοπή που περιγράφεται στην παρούσα διάταξη.

3.7 ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: Η Εταιρεία, σε περίπτωση που τούτο της ζητηθεί από αρμόδια διωκτική, εποπτική, δικαστική ή άλλη Αρχή, υποχρεούται σε διαβίβαση των δεδομένων του Χρήστη ή/και των Δεδομένων Τρίτων, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν προσωπικών δεδομένων των Εξουσιοδοτημένων Χρηστών ή τρίτων που χορηγούνται στην Εταιρεία σύμφωνα με το παρόν, και οποιονδήποτε άλλων πληροφοριών ανταλλάσσονται μέσω της Υπηρεσίας μεταξύ των Χρηστών χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή συγκατάθεση του Χρήστη, Εξουσιοδοτημένου Χρήστη ή τρίτου υποκειμένου των δεδομένων, για την απαραίτητη προστασία από κινδύνους για την κρατική και δημόσια ασφάλεια καθώς και για τη δίωξη εγκληματικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών εγκλημάτων και παραβάσεων.

3.8 To delivery.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματος να καταργήσει τη συμβατότητα της Εφαρμογής σε ορισμένες συσκευές.

4. Περιορισμός Ευθύνης & Εγγυήσεων

4.1 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ: Η Εταιρεία, οι διευθυντές, μέτοχοι, υπάλληλοι, προμηθευτές, χορηγοί, συνεργάτες ενεργούν πάντοτε καλόπιστα και στο πλαίσιο των όσων προβλέπει ο νόμος και οι παρόντες Όροι Χρήσης. Συνεπώς έχουμε λάβει και εξακολουθούμε αδιαλείπτως να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα τεχνικά ή άλλα μέτρα και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου (α) η Πλατφόρμα να λειτουργεί αδιαλείπτως και προσηκόντως χωρίς προβλήματα, διακοπές, καθυστερήσεις, σφάλματα, ιούς ή λάθη, (β) ελαττώματα ή λάθη θα διορθώνονται, γ) τα δεδομένα/πληροφορίες που διαβιβάζονται μέσω της Πλατφόρμας αφενός να μην αλλοιώνονται, αφετέρου να προστατεύονται με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, καθόσον τα συστήματα ασφαλείας της Υπηρεσίας υπόκεινται σε περιορισμούς, (δ) η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ίδια ή οι εξυπηρετητές (Servers) μέσω των οποίων η Υπηρεσία τίθεται στη διάθεση των Χρηστών να μην περιέχει ιούς ή άλλα επιζήμια συστατικά, ωστόσο ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ για όλα τα ανωτέρω.

4.2 Επιπλέον η Εταιρεία και τα ανωτέρω πρόσωπα, ουδεμία εγγύηση παρέχει (α) για την καταλληλόλητα, αποτελεσματικότητα, επάρκεια της Πλατφόρμας αναφορικά με το σκοπό για τον οποίο ο Χρήστης τη χρησιμοποιεί (β) για τη συμβατότητα της Εφαρμογής με Λογισμικά τρίτων που ενδέχεται να χρησιμοποιεί ο Χρήστης και συνδέονται με την Πλατφόρμα, εκτός και αν αυτά (Λογισμικά) παρέχονται από την Εταιρεία και μόνο στο βαθμό που έχει εγγυηθεί η Εταιρεία στις σχετικές Άδειες της προς το Χρήστη, (γ) την ορθή και προσήκουσα εκτέλεση των συναλλακτικών υποχρεώσεων των Χρηστών δυνάμει του παρόντος.

4.3 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ: Η Πλατφόρμα και η Υπηρεσία παρέχεται ‘ως έχει και διατίθεται’ και κατά τρόπο απολύτως αυτοματοποιημένο και δεν περιλαμβάνει την εισαγωγή από την Εταιρεία οποιουδήποτε στοιχείου στο σύστημα της Υπηρεσίας, ούτε παραμετροποιήσεις σε ad hoc βάση. Η Πλατφόρμα ενδέχεται στο μέλλον να παραμετροποιηθεί κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας.

4.4 Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και άλλα μέτρα προκειμένου διασφαλίσει ότι οι Χρήστες συμμορφώνονται με τους παρόντες Όρους Χρήσης, ωστόσο ως Πάροχος Υπηρεσιών δεν έχει γενική και βάση νόμου υποχρέωση (α) ελέγχου των παραγγελιών και λοιπών πληροφοριών που αποστέλλονται στην Πλατφόρμα από τους Χρήστες και διαβιβάζονται μέσω αυτής, (β) δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι κάποιος Χρήστης έχει προβεί σε παράνομες ή αντισυμβατικές δραστηριότητες κατά τη χρήση της Πλατφόρμας, (γ) δραστήριας αναζήτησης της εξουσιοδότησης που δίδεται από το Χρήστη στον Εξουσιοδοτημένο Χρήστη του, ούτε της νομιμοποίησης των Εξουσιοδοτημένων Χρηστών αναφορικά με τις πράξεις ή/και παραλήψεις τους κατά τη χρήση της Υπηρεσίας για λογαριασμό και επ’ ονόματι των Χρηστών που ενεργεί, (δ) παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης ή/και εκπαίδευσης των Χρηστών αναφορικά με την Πλατφόρμα.

4.5 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ: Πλέον των όσων ρητά ορίζονται στο παρόν, η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη αστική, ποινική, ή άλλως πως φέρει έναντι του Χρήστη, των Εξουσιοδοτημένων Χρηστών του, των Συνεργατών του ή/και οποιουδήποτε τρίτου έλκει δικαιώματα από αυτούς, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω, κατά τη χρήση της Πλατφόρμας υποστεί ζημία άμεση, έμμεση, παρεπόμενη, αποθετική ως προς τα κέρδη του, την επιχείρησή του, τα εισοδήματά του, τη φήμη του, μειωθούν οι πωλήσεις των προϊόντων του και η συχνότητα παροχής των υπηρεσιών του, ή υποστεί οποιαδήποτε άλλη ζημία άμεση, έμμεση ή αποθετική, οικονομικής ή άλλης φύσης, διαφυγόντα κέρδη, οφειλόμενη σε: • Καθυστερημένη ή μη προσήκουσα ή/και αποδοχή της παραγγελίας ή εκτέλεσης αυτής, ή/και μη λήψης της παραγγελίας, εξαιτίας λαθών, παραλήψεων, τεχνικών κολλημάτων λαθών, βλαβών ή δυσλειτουργιών των τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, του Διαδικτύου, του δικτυακού τόπου, των Internet Service Providers. • Τυχόν οριστική ή προσωρινή απενεργοποίηση της Πλατφόρμας, διακοπή λειτουργίας του συνόλου της Πλατφόρμας ή μεμονωμένων λειτουργιών της ή τεχνικά κολλήματα της Πλατφόρμας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν. • Γεγονότα, καταστάσεις, ενέργειες, πράξεις ή/και παραλήψεις της Εταιρείας ή τρίτων συμπεριλαμβανομένων και των άλλων Χρηστών / Εξουσιοδοτημένων Χρηστών για τις οποίες η Εταιρεία δεν παρέχει εγγυήσεις και δεν φέρει υποχρέωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν. • Χρήση εκ μέρους των Χρηστών, των Εξουσιοδοτημένων Χρηστών τους ή και τρίτων των δεδομένων των Χρηστών (συμπεριλαμβανομένων και τυχόν προσωπικών δεδομένων των Εξουσιοδοτημένων Χρηστών τους ή των δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων και τυχόν προσωπικών δεδομένων) τρίτων για σκοπούς άλλους από τη χρήση της Πλατφόρμας. • Παράβαση της Πολιτικής Αποδεκτών Χρήσεων, των παρόντων Όρων Χρήσης εκ μέρους των ίδιων ή/και άλλων Χρηστών της Πλατφόρμας. • Τυχόν ασυμφωνία της ώρας του συστήματος ώρας της Υπηρεσίας με κάποια ώρα που έχει καθοριστεί επίσημα. • Γεγονότα ανωτέρας βίας.

4.6 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ YΠΟΣΤΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΛΑΘΗ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ DOWN TIME , ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Ή ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΦΘΟΡΑ ΑΡΧΕΙΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΣΦΑΛΜΑΤΑ Ή / ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ.

4.7 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Η’ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Ή ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΕΝΩ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ/ΑΥΤΗ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

4.8 Σε κάθε περίπτωση ρητά συμφωνείται ότι η Εταιρεία ευθύνεται μόνο για άμεσες ζημιές, οι οποίες προκύπτουν λόγω δόλου ή βαριάς αμέλειας εκ μέρους της. Με την επιφύλαξη αναγκαστικών διατάξεων δικαίου, αποκλείεται ρητά η ευθύνη της Εταιρείας για άμεση ζημία λόγω ελαφράς αμέλειας ανεξαρτήτως νομικού λόγου. Αποκλείεται πλήρως και ρητά η ευθύνη της Εταιρείας για έμμεσες ή επακόλουθες ζημίες, ανεξαρτήτως λόγου.

4.9 ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΑΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΊ Η ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΥΡΟΙ Η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ.

4.10 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ – ΕΥΘΥΝΗΣ DELIVERY.GR ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Διευκρινίζεται δε ότι, αναφορικά με την Υπηρεσία αγοράς, η ευθύνη του delivery.gr, η οποία διαμεσολαβεί ανάμεσα στους Χρήστες της Υπηρεσίας και στα Καταστήματα, περιορίζεται στη λήψη των παραγγελιών και αιτημάτων του Χρήστη αναφορικά με τις παραγγελίες και την εκτέλεση αυτών και τη διαβίβασή τους στα αρμόδια Καταστήματα. Το Delivery.gr δεν είναι ο πωλητής των Προϊόντων και επομένως η νομική της ευθύνη περιορίζεται σε αυτή της διαμεσολάβησης.

4.11 Επιπλέον η Εταιρεία μας ουδεμία εγγύηση παρέχει (α) για την καταλληλόλητα, αποτελεσματικότητα, επάρκεια τόσο της Υπηρεσίας, όσο και των Προϊόντων αναφορικά με το σκοπό για τον οποίο εσείς τα προορίζετε και επιπλέον (β) την προσήκουσα και έγκαιρη εκτέλεση της παραγγελίας από τα Καταστήματα, (γ) τη συμπεριφορά, ήθος, διαγωγή των Διανομέων, καθόσον δεν είναι η ίδια που πωλεί τα Προϊόντα, ούτε τυγχάνει εργοδότης των Διανομέων.

4.12 Ρητά συμφωνείται ότι η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη η υποχρέωση έχει απέναντι σας και οποιουδήποτε έλκει δικαιώματα από εσάς, σε περίπτωση που υποστείτε οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία σας ή στη σωματική σας ακεραιότητα συνέπεια της κατανάλωσης ή χρήσης οποιουδήποτε Προϊόντος παραγγείλατε μέσω του delivery.gr ή που προκλήθηκε από οποιονδήποτε τρίτο που δεν είναι στη σφαίρα επιρροής του delivery.gr όπως ενδεικτικά από υπάλληλο ή συνεργάτη των Καταστημάτων, τον Διανομέα κτλ.

4.13 Το delivery.gr δε φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιασθούν στους Χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση τους στην Πλατφόρμα και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής.

4.14 Πλέον των όσων ρητά ορίζονται στο παρόν, το delivery.gr ουδεμία ευθύνη αστική, ποινική, ή άλλως πως φέρει έναντι των Χρηστών ή/και οποιουδήποτε τρίτου έλκει δικαιώματα από εσάς, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω, κατά τη χρήση των υπηρεσιών ή/και των Προϊόντων υποστεί οποιαδήποτε ζημία άμεση, έμμεση, παρεπόμενη, αποθετική οικονομική ή άλλη ζημία, διαφυγόντα κέρδη, οφειλόμενη σε: (α) λάθη, παραλήψεις, τεχνικά κολλήματα, βλάβες ή δυσλειτουργίες των τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, του Διαδικτύου, του δικτυακού τόπου, των Internet Service Providers, (β) οριστική ή προσωρινή διακοπή λειτουργίας της Υπηρεσίας ή μέρος αυτής ή/και σε διακοπή οριστική ή προσωρινή παροχής ορισμένων Προϊόντων, (γ) γεγονότα, καταστάσεις, ενέργειες, πράξεις ή/και παραλήψεις το delivery.gr ή τρίτων συμπεριλαμβανομένων και των άλλων Χρηστών για τις οποίες το delivery.gr (γ) πληροφορίες και λοιπό περιεχόμενο που τυχόν δημοσιεύουν και κοινοποιούν τρίτα μέρη, (δ) αδυναμία πρόσβασης των Χρηστών στην Πλατφόρμα, την παύση του συνόλου ή τμημάτων της Υπηρεσίας, την καθυστέρηση, μη παράδοση, διακοπή ή κακή ποιότητα λήψης των υπηρεσιών της Πλατφόρμας, ή απώλειας του περιεχομένου της, την ύπαρξη κάθε είδους λαθών.

4.15 Το delivery.gr δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την επικοινωνία σας με τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών που διαφημίζουν ή διαφημίζονται στην Πλατφόρμα μας και για την οποιανδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από τη μεταξύ σας σχέση. Επιπλέον ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν ελαττωματικά Προϊόντα.

4.16 Η Πλατφόρμα ενδέχεται να περιλαμβάνει συνδέσμους (Links) σε άλλους δικτυακούς τόπους. Τo delivery.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων διαδικτυακών τόπων που ενδέχεται να συνδέονται μέσω συνδέσμων και ρητά αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης για κάθε περιεχόμενο, πολιτική προστασίας απορρήτου, ποιότητα περιεχομένου και υπηρεσιών τρίτων.

4.17 Το delivery.gr δεν ελέγχει και δεν προβαίνει σε κανένα προληπτικό έλεγχο του περιεχομένου και των πληροφοριών που δημοσιεύουν και κοινοποιούν τρίτα μέρη και δε φέρει ουδεμία ευθύνη για αυτά.

4.18 Το delivery.gr ευθύνεται μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια, σε περίπτωση βλάβης σας από πληροφορίες που παρέχονται στην Πλατφόρμα, ή την ίδια την Υπηρεσία ή από τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες της Πλατφόρμας.

4.19 Τα ανωτέρω ισχύουν ιδίως (αλλά όχι αποκλειστικώς) σε περίπτωση παραβίασης των όρων χρήσης από το Μέλος οι οποίοι στο σύνολό τους αναγνωρίζονται και συν ομολογούνται από το Μέλος ως ουσιώδεις, σε περίπτωση που λόγω επαναλαμβανόμενης μη αποδεκτής χρήσης της Υπηρεσίας, η Εταιρεία έχει επιφυλαχτεί να απενεργοποιήσει το Λογαριασμό του και να μην εξυπηρετήσει μέσω της Υπηρεσίας, σε περίπτωση αιτήματος από οποιαδήποτε Αρχή, Δικαστήριο, σε περίπτωση καταγγελίας από τρίτο δικαιούχο δικαιωμάτων κατά του μέλους.

Όροι χρήσης 4.20 Τέλος σημειώνουμε πως ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την ορθότητα, την πληρότητα ή την ποιότητα των πληροφοριών των εκπεφρασμένων στις Αξιολογήσεις. Η Εταιρεία δικαιούται να διαγράφει ή και να μη δημοσιεύει απόψεις ή και αξιολογήσεις, οι οποίες κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια αντιβαίνουν στους όρους και στους σκοπούς της. Επομένως ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν αξιώσεις αποζημίωσης ή χρηματικής ικανοποίησης, για ζημιές και βλάβες που προκλήθηκαν εξαιτίας της μη δημοσίευσης τυχόν τέτοιων πληροφοριών ή/και λόγω ελλιπών πληροφοριών και δεδομένων που τυχόν η Εταιρεία μας δεν απέσυρε.

5. Δικαιώματα Και Υποχρεώσεις Χρήστη

5.1 Ο Χρήστης αναγνωρίζει και ρητά συναινεί και αποδέχεται ότι: 5.1.1 Η χρήση της Πλατφόρμας γίνεται με αποκλειστικά δική του ευθύνη και κάθε πράξη/ παράληψη των Εξουσιοδοτημένων Χρηστών του δεσμεύει τον ίδιο αποκλειστικά. 5.1.2 Η διαβίβαση της παραγγελίας υπόκειται σε περιορισμούς, καθυστερήσεις και άλλα τυχόν προβλήματα που απορρέουν από τη χρήση τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συναφών τεχνολογιών. 5.1.3 Με την αποδοχή των Όρων Χρήσης ο Χρήστης, πέραν των όσων ρητά ορίζονται στο παρόν συναινεί ότι α) έχει δικαίωμα πρόσβασης στην Πλατφόρμα και Χρήσης της Υπηρεσίας, β) δεσμεύεται από τους παρόντες Όρους Χρήσης και την Πολιτική Αποδεκτών Χρήσεων της Υπηρεσίας, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά. 5.1.4 Προβαίνοντας σε παραγγελία καπνικών προϊόντων δηλώνει ρητά και εγγυάται ότι είναι καπνιστής και ενήλικος άνω των 18 ετών και ότι αυτοπροσώπως θα παραλάβει τα εν λόγω προϊόντα και σε καμία περίπτωση ανήλικος εκ μέρους του. 5.1.5 Προβαίνοντας σε παραγγελία αλκοολούχων ποτών δηλώνει ρητά και εγγυάται ότι είναι άνω των 18 ετών. 5.2 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΤΗ: Συμφωνείται ρητά ότι ο Χρήστης ευθύνεται αποκλειστικά για τη νομιμότητα και την ορθότητα των Πληροφοριών, Δεδομένων και στοιχείων που εισάγει στην Πλατφόρμα και ότι η Εταιρεία δικαιούται, (αλλά δεν υποχρεούται), στο πλαίσιο των αρχών, των παρόντων Γενικών Όρων και του νόμου να ελέγχει τις Πληροφορίες, Δεδομένα και στοιχεία που εισάγονται στην Πλατφόρμα, είτε με αυτοματοποιημένα μέσα ελέγχου, είτε κατόπιν καταγγελιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν, είτε και με κατά περίπτωση έρευνα σε συνέχεια του αυτοματοποιημένου ελέγχου ή της καταγγελίας. 5.3 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΗ: Οι Χρήστες οφείλουν: 5.3.1 Να διαφυλάσσουν τους κωδικούς πρόσβασης στην Πλατφόρμα και να μη τα κοινοποιούν σε οιονδήποτε τρίτο, πλην των Εξουσιοδοτημένων Χρηστών. 5.3.2 Να λάβουν κάθε πρόσφορο νομικό και τεχνικό μέτρο και μέσο, ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι ίδιοι, οι Συνεργάτες τους και οι Εξουσιοδοτημένοι Χρήστες δεσμεύονται από τους παρόντες Όρους Χρήσης και κυρίως με την Πολιτική Αποδεκτών Χρήσεων. 5.3.3 Να ειδοποιήσουν αμέσως την Εταιρείας σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, αποκάλυψης ή υποψίας απώλειας, κλοπής, αποκάλυψης των κωδικών τους πρόσβασης σε τρίτους μη Εξουσιοδοτημένους Χρήστες. Σε διαφορετική περίπτωση ευθύνεται ο ίδιος ο Χρήστης για οποιαδήποτε συναλλαγή, οφειλή, ευθύνη, πράξη ή παράλειψη πραγματοποιηθεί με τον κωδικό χρήσης του, μέχρι του χρονικού σημείου ενημέρωσης της Εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση το βάρος απόδειξης το φέρει πάντοτε ο Χρήστης που επικαλείται την απώλεια, κλοπή κτλ. και όχι η Εταιρεία. 5.3.4 Να καταγγείλουν εγγράφως στην Εταιρεία γεγονός, ενέργεια ή παράληψη οποιουδήποτε Χρήστη ή τρίτου που συνιστά ή θεωρούν ότι συνιστά παραβίαση των παρόντων Γενικών Όρων Χρήσης, των προσωπικών δεδομένων τους, ή/ και της Πολιτικής Αποδεκτών Χρήσεων. 5.3.5 Να προβαίνουν σε οποιαδήποτε ενέργεια αλλαγής, αναβάθμισης, συντήρησης, κτλ. Λογισμικού που τυχόν χρησιμοποιούν και σχετίζεται με την Πλατφόρμα, ώστε αυτό να είναι συμβατό με τη λειτουργία της Πλατφόρμας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής. 5.4 ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ: Ο Χρήστης δηλώνει ρητά και ανεπιφύλακτα και εγγυάται ότι: 5.4.1 Έχει διαβάσει και κατανοήσει πλήρως τους παρόντες Όρους Χρήσης και την Απορρήτου και τα αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα καθώς και ότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την αποδοχή των παρόντων Όρων. 5.4.2 Έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες για τη χορήγηση στην Εταιρεία δεδομένων στοιχείων και πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων και των συγκαταθέσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποκειμένων των προσωπικών δεδομένων που χορηγεί στην Εταιρεία. 5.4.3 Με δική του ευθύνη και δαπάνες θα λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα και σε κάθε περίπτωση θα αποζημιώσει πλήρως την Εταιρεία, τις Συνδεδεμένες Εταιρείες, τα Καταστήματα και τους Συνεργάτες της από οποιαδήποτε διεκδίκηση, απώλεια, ζημία, κόστος, έξοδα υποχρεώσεις, ευθύνες, αποκλίσεις ποινές, πρόστιμα, δικηγορικές αμοιβές που ενδέχεται να υποστούν τα πρόσωπα αυτά ως αποτέλεσμα (α) τυχόν παραβίασης εκ μέρους του Χρήστη των παρόντων Όρων Χρήσης, ή/και της Πολιτικής Αποδεκτών Χρήσεων, των δηλώσεων του και των εγγυήσεων του δυνάμει του παρόντος, των πνευματικών ή άλλων δικαιωμάτων της Εταιρείας ή/και των άλλων Χρηστών, (β) οποιασδήποτε άλλης ενέργειας ή παράληψης κατά τη χρήση της Πλατφόρμας που είναι παράνομη. 5.4.4 Κάθε ενέργεια ή/και παράληψη του Εξουσιοδοτημένου Χρήστη αναφορικά με την Πλατφόρμα δεσμεύει το Χρήστη και παράγει για αυτόν δικαιώματα και υποχρεώσεις. 5.5 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Συμφωνείτε να αποζημιώσετε την Εταιρεία μας και οιονδήποτε τρίτο έλκει δικαιώματα από αυτή (συνεργάτες, υπαλλήλους, διοικητές, προμηθευτές, αντιπροσώπους, εκπροσώπους τόσο της ίδιας όσο και των συνεργατών της) για οποιαδήποτε ζημία, απώλεια, έξοδο τυχόν υποστεί από (α) παραβίαση εκ μέρους σας των παρόντων Γενικών Όρων χρήση του Δικτυακού Τόπου και των παρεχόμενων σε αυτόν Υπηρεσιών (συμπεριλαμβανημένης και της αγοράς από την Πλατφόρμα), (β) μη συμμόρφωσή σας με τους παρόντες Γενικούς Όρους, (γ) παραβίαση κείμενης νομοθεσίας εκ μέρους σας, (δ) παραβίαση τυχόν δικαιωμάτων στην προστασία των προσωπικών δεδομένων τρίτων, (ε) παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων της Εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, που υποστείτε οποιαδήποτε ζημία οφειλόμενη αποδεδειγμένη σε βαρεία αμέλεια της Εταιρίας μας (εξαιρούμε τυχόν ευθύνης προερχόμενης από ελαφρά αμέλεια), η Εταιρία θα καλύψει τυχόν θετική ζημία του Χρήστη που σχετίζεται ευθέως με το ζημιογόνο γεγονός και τη βαριά αμέλεια της εταιρίας. Όλοι οι περιορισμοί ευθύνης που τίθενται στο παρόν, ισχύουν στο σύνολό τους ως έγκυροι και σύμφωνοι με την καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη, και οι Χρήστες συναινούν στις εξαιρέσεις και περιορισμούς αυτούς.

IV. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Η Εταιρεία είναι ο πνευματικός δημιουργός και νόμιμος κάτοχος και διαχειριστής της Πλατφόρμας και της Υπηρεσίας, και παραχωρεί δια της παρούσας στο Χρήστη το δικαιώματα πρόσβασης στην Πλατφόρμα και χρήσης της Υπηρεσίας σύμφωνα με τους παρόντες Γενικούς Όρους Χρήσης. Περιορισμοί της Άδεια πρόσβασης και χρήσης της Πλατφόρμας αναφέρονται στην Πολιτική Αποδεκτών Χρήσεων της Πλατφόρμας και της Υπηρεσίας Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων της Πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του delivery.gr και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, μέρος ή του συνόλου του περιεχομένου το δικτυακού τόπο για κανέναν σκοπό, πλην της αυστηρά προσωπικής χρήσης, εκτός και αν σας χορηγηθεί εγγράφως η συναίνεσή μας. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την Εταιρεία μας και τα προϊόντα/ υπηρεσίες της, τo delivery.gr και τα παρεχόμενα σε αυτό προϊόντα/ υπηρεσίες ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα μαζί μας καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα του delivery.gr και της Εταιρείας μας ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στις ιστοσελίδες delivery.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους από εσάς ή οποιονδήποτε τρίτο. Με του παρόντες Γενικούς Όρους παρέχουμε σε εσάς περιορισμένη και μη μεταβιβάσιμη άδεια πρόσβασης και προσωπικής χρήσης της Υπηρεσίας και των λειτουργιών της Πλατφόρμας, αλλά όχι άδεια λήψης του περιεχομένου και του κώδικα του στο σύνολό του ή εν μέρει, παρά μόνο με τη ρητή γραπτή άδεια μας. Η άδεια αυτή δεν επιτρέπει οποιαδήποτε μεταπώληση ή εμπορική χρήση του της Πλατφόρμας ή του περιεχομένου του, συλλογή και χρήση των καταλόγων μας, των προϊόντων, της εμπορικής μας πολιτικής (εκπτώσεις- κουπόνια κτλ), εξόρυξη δεδομένων κ.α. Έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιείτε τα ανωτέρω μόνο για προσωπική σας χρήση.

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε linking & Framing της Πλατφόρμας μας, χωρίς τη γραπτή μας συναίνεση. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε οποιεσδήποτε «μετα-ετικέτες» ή οποιοδήποτε άλλο «κρυφό κείμενο» με βάση επωνυμίες ή εμπορικά σήματα της Εταιρείας μας και του delivery.gr χωρίς τη ρητή γραπτή μας συγκατάθεση. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης χρήσης, η άδεια που έχει παραχωρηθεί παύει να ισχύει. Το αυτό ισχύει και για τυχόν χρήση των λογοτύπων και εμπορικών σημάτων της Εταιρείας μας.

Με εξαίρεση τα σημεία όπου αναφέρεται ρητά το αντίθετο, όλα τα άτομα (συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων και εικόνων τους), τα εμπορικά σήματα τρίτων μερών και οι εικόνες των προϊόντων, υπηρεσιών ή/και τοποθεσιών τρίτων μερών που εμφανίζονται στην παρούσα Πλατφόρμα δεν έχουν καμία σχέση ή σύνδεση με το delivery.gr, συνεπώς δεν πρέπει να στηρίζεστε στην ύπαρξη μιας τέτοιας σχέσης ή σύνδεσης. Οποιαδήποτε εμπορικά σήματα/επωνυμίες εμφανίζονται στην παρούσα Πλατφόρμα τελούν υπό την ιδιοκτησία των αντίστοιχων ιδιοκτητών των εμπορικών σημάτων. Οποιαδήποτε αναφορά σε εμπορικό σήμα ή επωνυμία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να περιγράψει ή να προσδιορίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και δεν βεβαιώνεται με κανένα τρόπο ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα και οι υπηρεσίες υποστηρίζονται από ή συνδέονται με το delivery.gr. Δεν επιτρέπεται να εξάγετε ή/και να επαναχρησιμοποιείτε μέρη του περιεχομένου της Πλατφόρμας χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση του delivery.gr. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε εργαλεία εξόρυξης δεδομένων, robot ή παρόμοια εργαλεία συλλογής και εξαγωγής δεδομένων για να εξάγετε οποιοδήποτε περιεχόμενο (είτε μία είτε πολλές φορές) ούτε να επαναχρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ουσιώδη μέρη της παρούσας Πλατφόρμας, χωρίς τη ρητή γραπτή συγκατάθεση του delivery.gr. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται να δημιουργήσετε ή/και να δημοσιεύσετε δική σας βάση δεδομένων η οποία να περιέχει ουσιώδη (π.χ. τις τιμές μας και τους καταλόγους προϊόντων) μέρη της παρούσας Πλατφόρμας χωρίς τη ρητή γραπτή συγκατάθεση του delivery.gr.

V. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1. Αναγνώριση Πελάτη

Το delivery.gr αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών σας Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Η ασφάλεια στην Πλατφόρμα του delivery.gr επιτυγχάνεται με τα μέτρα που έχουμε λάβει για να εξασφαλίσουμε το απόρρητο των συναλλαγών σας, όπως περιγράφονται τόσο στην ενότητα περί πληρωμής όσο και στην Πολιτική Απορρήτου.

2. Απόρρητο Συναλλαγών

Η τήρηση του απορρήτου θεωρείται αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του e-commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου). Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρηστή /μέλος στο delivery.gr είναι εμπιστευτικές και το delivery.gr έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα: • Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας. • Το delivery.gr δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής. • Στην περίπτωση που το delivery.gr χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου. • Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει και εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα.

VI. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

1. Διαφημίσεις

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαφημίζεται σε διάφορες ιστοσελίδες της επιλογής της στο Διαδίκτυο και να χρησιμοποιεί συνεργάτες ή τρίτες διαφημιστικές εταιρείες, κατά περίπτωση. Για το σκοπό αυτό η Εταιρεία μας χρησιμοποιεί Cookies και άλλες παρεμφερείς τεχνολογίες.

H Εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να παρουσιάζει διαφημίσεις τρίτων μέσα από την Πλατφόρμα ή και σε Newsletter. Οι διαφημίσεις μπορούν να περιέχουν εξωτερικούς συνδέσμους σε ιστοσελίδες τρίτων. Η Εταιρεία λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να ελέγχεται ότι οι διαφημίσεις και το περιεχόμενό τους είναι σύννομο, δεν παραβιάζει δικαιώματα τρίτων, δεν είναι προσβλητικό, ψευδές, δόλιο ή παραπλανητικό, απαγορεύει την ανάρτηση διαφημίσεων στον Δικτυακό Τόπο με θέμα ή περιεχόμενο υβριστικό, απειλητικό, πορνογραφικό, γυμνό, όπλα, εκρηκτικά, ιούς ή άλλα ακατάλληλα προγράμματα, πυραμιδικά σχήματα, παράνομες δραστηριότητες, ή οποιοδήποτε άλλο ακατάλληλο περιεχόμενο κατά την απόλυτη κρίση της. Όλες οι διαφημίσεις ελέγχονται ώστε να είναι κατάλληλες για την κοινότητά μας και να σέβονται τα δικαιώματα τρίτων, είτε φυσικών είτε νομικών προσώπων. Ωστόσο καμία διαφήμιση δεν μπορεί να υπονοεί ότι έχει την υποστήριξη, έγκριση ή ότι γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία. Επιπλέον λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να εντοπίζονται τυχόν διαφημίσεις που παραβαίνουν τα ανωτέρω και αντίκεινται στο νόμο, ωστόσο δεν εγγυόμαστε την καταλληλόλητά και νομιμότητα των διαφημίσεων αυτών, δύναται δε, ανά πάσα στιγμή η Εταιρεία μας να απορρίψει οποιαδήποτε διαφήμιση για οποιονδήποτε λόγο αυτή κρίνει σκόπιμο, ακόμα και μετά την δημοσίευσή της.

2. Εξωτερικοί Σύνδεσμοι (External Links)

Η Πλατφόρμα ή και μηνύματα ή emails (newsletter) που σας αποστέλλονται, μπορεί να περιέχουν συνδέσμους προς ιστοσελίδες που διατηρούνται από τρίτους, των οποίων οι πληροφορίες και οι πρακτικές προστασίας δεδομένων είναι διαφορετικές από αυτές στο delivery.gr. H Εταιρεία μας δε φέρει καμία ευθύνη για τις πληροφορίες ή τις πρακτικές προστασίας δεδομένων που χρησιμοποιούνται σε ιστοσελίδες τρίτων. Συνιστάται, πριν την χρήση άλλων ιστοσελίδων, η ανάγνωση και κατανόηση των όρων χρήσης των και της πολιτικής απορρήτου τους. Η Εταιρεία μας δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και πληρότητα των υπηρεσιών άλλων ιστοσελίδων στις οποίες το delivery.gr ενδέχεται να παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Η Εταιρεία μας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των σελίδων στα οποία παραπέμπει, ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

4. Επικοινωνία

Οποιαδήποτε παράπονα, σχόλια, προτάσεις, κτλ. θέλετε να μας υποβάλετε, επικοινωνήστε μαζί μας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας μέσω της ενότητας «Επικοινωνία». Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με την εξυπηρέτηση πελατών μέσω του chat που διαθέτει η Πλατφόρμα ωστόσο η οποιαδήποτε επικοινωνία αφορά σε ενημέρωση και διευκόλυνση σας για τη χρήση της Πλατφόρμας κτλ και όχι σε πραγματοποίηση/ακύρωση ή τροποποίηση της παραγγελίας. 5. Social Media

Οι Χρήστες δύνανται να ακολουθούν την Εταιρεία μας μέσω των ιστοσελίδων της στο Facebook, Linkedin, Instagram, Twitter, Pinterest, Youtube (εφεξής «Social Media») για να μαθαίνουν νέα της, να σχολιάζουν και να μετέχουν σε ειδικές προωθητικές ενέργειές της. Οποιαδήποτε προϊόντα ή υπηρεσίες προσφέρουμε μέσα από τα Social Media και όλες οι πληροφορίες που κοινοποιούνται, υποβάλλονται ή προσφέρονται μέσω των λογαριασμών του delivery.gr στα Social Media, θα υπόκεινται στους παρόντες Γενικούς Όρους συμπεριλαμβανομένης και της Πολιτικής Απορρήτου, εκτός και αν άλλως συμφωνηθεί. Επιπλέον τυχόν αλληλεπίδρασή σας με τα Social Media ενδέχεται να επιτρέπουν την πρόσβαση και σύνδεση στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στα Social Media. Εμείς ουδεμία πρόσβαση έχουμε σε αυτούς, ούτε και ελέγχουμε αυτές τις υπηρεσίες και επομένως δεν ευθυνόμαστε για τις πράξεις ή/και παραλείψεις των παρόχων υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Για το λόγο αυτό σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεχτικά τους όρους των κοινωνικών αυτών δικτύων.

VII. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Τελικοί Όροι

Οι παρόντες Γενικοί Όροι αποτελούν τους τελικούς και μοναδικούς όρους σε ισχύ αναφορικά με την παροχή της Υπηρεσίας εκ μέρους της Επιχείρησης στον Χρήστη και καταργούν τυχόν προ ισχύσαντες όρους, προηγούμενες συμβάσεις και διακανονισμούς, έγγραφους ή προφορικούς μεταξύ της Επιχείρησης και του Χρήστη αναφορικά με τη χρήση της Υπηρεσίας.

2. Παραίτηση

Καμία καθυστέρηση, αμέλεια ή ανοχή της Επιχείρησης στην επιβολή της τήρησης κάποιου παρόντος όρου από τον Χρήστη, δεν αποτελεί παραίτηση ούτε βλάπτει προβλεπόμενο στην παρούσα δικαίωμά της. Εάν οποιοσδήποτε παρόν όρος ήθελε κριθεί από οποιοδήποτε αρμόδιο Δικαστήριο η Αρχή ως άκυρος και κατά συνέπεια ανεφάρμοστος, ο όρος αυτός δε θα συμπαρασύρει σε ακυρότητα τους υπόλοιπους όρους της παρούσης, οι οποίοι θα παραμείνουν σε πλήρη ισχύ.

3. Ακυρότητα όρων

Στην περίπτωση που κάποιο τμήμα του παρόντος κηρυχθεί ή ορισθεί με δικαστική απόφαση άκυρο, η ακυρότητα αυτή δεν θα επηρεάσει το κύρος του υπολειπόμενου τμήματος του παρόντος, το οποίο θα παραμείνει ισχυρό σαν οι παρόντες Γενικοί Όροι να είχαν εκτελεσθεί με το άκυρο τμήμα τους διαγεγραμμένο. Η Επιχείρηση θα επιδιώξει να αντικαταστήσει κάθε άκυρο όρο, με νέο έγκυρο όρο, του οποίου το αποτέλεσμα θα είναι το εγγύτατο ισοδύναμο αυτού που ακυρώθηκε.

4. Εφαρμοστέο Δίκαιο – Δικαιοδοσία

Κάθε διαφορά μεταξύ των συμβαλλομένων σχετικά με την εφαρμογή, ερμηνεία, ακυρότητα όρων της σύμβασης, την ύπαρξη ή ανυπαρξία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλομένων εκ συμβάσεως ή και αδικοπραξίας, ερμηνεύεται σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους και υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των καθ’ ύλη αρμοδίων δικαστηρίων της πόλεως των Αθηνών, στην δικαιοδοσία των οποίων τα μέρη υποβάλλονται από σήμερα οικειοθελώς. Ως καταναλωτές μπορείτε να προσφύγουν σε φορείς ΕΕΔ, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ποιότητας, για κάθε είδος διαφοράς που έχουν με τους προμηθευτές αγαθών ή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως του τι αγόρασαν (με την εξαίρεση υπηρεσιών υγείας και ανώτατης εκπαίδευσης) και πως το αγόρασαν (ηλεκτρονικά ή μη, εγχώρια ή διασυνοριακά).

Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από το delivery.gr να μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

5. Πολιτική Αντιμετώπισης Παράπονων - Υποστήριξη Πελάτη μετά την Πώληση

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών του delivery.gr στο τηλέφωνο 2108733333/8012222323 ή αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) αναφέροντας το ονοματεπώνυμο σας και τον κωδικό παραγγελίας στο support@delivery.gr.

Διευθύνσεις
Πρόσθεσε διεύθυνση
Προσθήκη διεύθυνσης
Πού θα φέρουμε την παραγγελία σου;
Πρόσθεσε την διεύθυνσή σου εδώ.
Πού βρίσκεσαι;
Απολαύστε υπεύθυνα

Προϊόντα με αλκοόλ στο καλάθι σου; Η αγορά αυτή γίνεται με δική σου ευθύνη.

Εντάξει λοιπόν!
Απόλαυσε υπεύθυνα

Είσαι 18 χρόνων και άνω;
Η παρούσα κατηγορία αφορά σημείο προβολής και πώλησης καπνικών προϊόντων. Με την αποδοχή σου δηλώνεις υπεύθυνα ότι είσαι άνω των 18 χρονών.

Εντάξει λοιπόν!
Δεν είμαι.